kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Canaydın: "Yapılacak stat Avrupa'nın ilk 10 stadı içine girecek"

Yeni Haber
Galatasaray kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Seyrantepe'ye çok önemli bir yatırım yaptıklarını belirterek, "Bu stat Avrupa'nın ilk 10 stadı içine girecek." dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Galatasaray TV'ye Seyrantepe'de yapılacak olan stat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kulübün resmi internet sitesinden de yayımlanan açıklamada Özhan Canaydın, Seyrantepe için çok önemli bir yatırım yaptıklarını ve bu stadın Avrupa'nın ilk 10 stadı içine gireceğini söyledi.

Galatasaray'ın bu stada 49 yıllık üst hakkıyla sahip olacağını hatırlatan Canaydın, "Ali Sami Yen'de kalmış olsaydık önümüzdeki yıldan itibaren 60 milyon dolar kira ödeyecektik dolayısıyla ondan da kurtulduk. Bu işten TOKİ de kazandı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Galatasaray da kazanıyor. Yazılanlara pek aldırmamak lazım gerçek çok basit ve
ortadadır herkese bunu anlatmaya da hazırım." diye konuştu.

"GALATASARAY'DA YENİ BİR ÇAĞ BAŞLIYOR"

Seyrantepe projesinin büyüklüğünün haricinde, ciddi bir finansmana ihtiyacı olan proje olduğunu vurgulayan Canaydın, şöyle devam etti:

"Galatasaray için yeni bir çağ başlıyor. Gelirlerimizde ciddi artışlar olacak. Bu Türk sporu için büyük bir yatırımdır. Stadımızın 52 bin kişilik olmasının sebebi UEFA finalleri, Şampiyonlar Ligi finallerini ve turnuvaları yapabilecek olmamızdır. Ayrıca en büyük avantajımızda 2200 metrelik Mecidiyeköy'deki arazimizde ortalama 6000 metrekarelik bir inşaat yapılacak. Galatasaray Kulübü iş merkezlerinin, iş hanlarının, lokallerinin bulunduğu yepyeni bina ile kasasındaki mülklerini arttıracak."

"AVRUPA'NIN İLK DENİZ ÜSTÜNDEKİ TESİSE SAHİBİZ"

Özhan Canaydın, Galatasaray Adası'nın, Avrupa'nın ilk deniz üstündeki tesisi olduğunu dile getirerek, "Herhalde bir şeyler yapmış bir başkan olarak anılmaya devam ederiz. Bu sene transferlerimiz çok güzel o yüzden taraftarımız memnun ama memnun olmayan belli miktarda taraftarımız da olabilir. Onlara da zaman içersinde haklı olduğumuzu gösterir, durağan devremizin neden olduğunu anlatırız ve Galatasaray'ı yine en yükseklere taşırız." şeklinde konuştu.

Seyrantepe projesinin ihalesinin başladığını da hatırlatan Canaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zarflar açıldı ve yarın teknik değerlendirme yapılacak. Bu bir komisyondur biz iki temsilci ile kulüp olarak varız. Protokole göre Galatasaray'ın evet dediği proje geçerli olacaktır.

Galatasaray çok önemli bir mesafe aldı. Değerlendirme komisyonundan sonra bir hafta içinde müteahhit firmalar çağırılıp, pazarlık faslı başlayacak ondan sonra da inşallah ihale sahibini bulacak ve düğmeye tam basılmış olacaktır. Tahmin ediyorum ki, Ağustos'ta temel atma töreninde bütün Galatasaraylılar bir araya geleceğiz. Hayalimizdeki stat geçekleşecek. Faruk Süren ile yeni stat projesi başlamıştır. Onun fikirleri ile gelişen çok amaçlı stat daha başka bir yerde o felsefe ile devam edecektir. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ankara'da ki işlerimizde yardımcı olan Sayın Işın Çelebi, yine Ankara Galatasaraylı İşadamları Derneği'nden Kamil kardeşimin katkıları, yönetim kurulu üyelerimizin katkıları ile bu gerçekleşmiştir. Sayın Başbakanımıza , Başbakan Yardımcısı Yayın Mehmet Ali Şahin Bey'e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a, Gençlik Spor Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Taraftarımız mutlu olsun çünkü, sosyal tesisleri ile Türkiye'nin en modern stadı ve mükemmel transferleri ile yeni bir sezona başlıyoruz. Yeter ki Galatasaray taraftarı mutlu olsun. Başkanlar gelip geçicidir.

Bugün Özhan vardır, yarın Ahmet olur, ama o makam çok önemli bir makamdır. Kutsal olan bu makamı koruma altına alsınlar. Şahıslar önemli değildir. Galatasaray'da çalışan herkes severek gönülden çalışır. İnşallah bu yeni başlangıç tüm camiamıza hayırlı olur."


CANAYDIN LİNCOLN'E ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, sarı-kırmızılı ekibin Almanya'daki hazırlık kampında yaptığı maçlarda yeni transfer Lincoln'ün oynatılmamasıyla ilgili, ''Herhalde hocamız taraftarın senelerdir hasret kaldığı 10 numara arzusunu ilk kez Türkiye'de göstermek istiyor'' dedi.

Yeni transfer Lincoln'ün hazırlık maçlarında oynatılmamasını taraftarların merak ettiği ifade edilerek yöneltilen soruya Canaydın, şöyle yanıt verdi:

''Sakatlığı yok, pırıl pırıl. Esprili, keyifli, takıma neşe veren bir oyuncu. Linderoth da çok kibar ve beyefendi. Fakat sahada çok agresif, motive olmuş, mücadele eden bir oyuncu. İkisi de güzel anlaşım içinde. Yerli transferlerimiz de öyle. Güzel bir ahenk var. Lincoln, herhalde hocamız senelerdir taraftarın hasret kaldığı 10 numara arzusunu ilk kez Türkiye'de göstermek istiyor. Öyle düşünüyorum. Başka hiçbir problem yok, o da hocamızın görüşü.''

Yıldız bir transfer daha yapıp yapmayacakları sorusu üzerine, bu sezon
en büyük transferlerinin, Seyrantepe projesinin ihalesi yapılarak hayata
geçirilmeye başlanması olduğunu ifade eden Canaydın, ''Futbol A.Ş genel
müdürümüz çalışıyor. İnşallah daha transfere zaman var, bir şeyler
olur'' dedi.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Ankaragücü 0 0 0 0 0 0 0
2 Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0
3 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0
Tümünü göster...
4 Bursa 0 0 0 0 0 0 0
5 Denizli 0 0 0 0 0 0 0
6 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0
7 G.Birliği 0 0 0 0 0 0 0
8 G.Birliği Oftaş 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0
12 Kayseri 0 0 0 0 0 0 0
13 Konya 0 0 0 0 0 0 0
14 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
15 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
16 V.Manisa 0 0 0 0 0 0 0
17 Ç.Rize 0 0 0 0 0 0 0
18 İ.B.B. Spor 0 0 0 0 0 0 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor Fenerbahçe  
 Gaziantep Kasımpaşa  
 Beşiktaş Konya  
 Kayseri V.Manisa  
 Ankaraspor Ankaragücü  
 Denizli Bursa  
 Trabzon Sivas  
 Galatasaray Ç.Rize  
 G.Birliği G.Birliği Oftaş