kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Feldkamp: "Kadroyu 24'e düşüreceğim"

Yeni Haber
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heniz Feldkamp, bu sezon ligin çok çekişmeli geçeceğini ve şampiyon olacak takımın çok az puan farkıyla ipi göğüsleyeceğini iddia etti. Alman teknik adam, bugün oynacak Bochum maçı öncesi Bochum Teknik Direktörü Marcel Koller'le Alman külübünün anasponsoru olan Karabalta inşaat firmasının ofisinde bir basın toplantısı düzünlendi.

Açılış konuşmasında Koller'in hem Galatasaray'ı hem de Feldkamp'ı öven açıklamasından sonra, "Acaba Feldkamp, bize karşı Lincoln'ü sahaya sürecek mi? Merak ediyorum" açıklamasından sonra bir Alman gazetecinın aynı soruyu yöneltmesi üzerine Feldkamp şu cevabı verdi:
"Üç hafta evvelde bu konu hakkında bir açıklama yapmıştım. Almanya'da oynatmayı düşünmüyorum diye. Yeni transfer olan oyuncuların yabancı bir ülkeye gidip yabancı bir takıma alışması zaman alıyor. Ben ona gerekli zamanı tanıyorum. Büyük bir ihtimalle Olimpiyat Stadı'nda Lincoln'ü oynatacağım. Bu biraz da takım politikası kulüp politikası olabilir. Bu maçta Istanbulspor'a karşı oynayacağız. Ilk 5 maçı seyircisiz oynama cezamız var. Bu hazırlık maçlarını ona göre ayarladık. Uzun zamandır futbolun içindeyim. Hiçbir zaman böyle bir ceza ile karşılaşmadım. Sadece bir futbuolcu olarak karşılaşmıştım. Hazırlık maçı seyircili olsa bile bu duruma hazırlanmak için antrenmanlarımızı seyircisiz yapacağız." diye konuştu.

"KADRO 24'E DÜŞECEK"
Oynadıkları hazırlık maçlarında henüz yenilgi yüzü görmediklerini ve en kısa sürede kadroda indirime gideceğini ifade eden Feldkamp, "iki hazırlık maçı isviçre'de iki tane de Almanya'da yaptık. Temel olarak gayet iyi gidiyor hazırlıklarımız. Istediğimizi elde ettik. Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Henüz daha bir maç kaybetmedik. Şimdi ilk geldiğimde 36 futbolcu ile karşılaştım. Hepsini tanımak zor. Bugün itibariyle 29 oyuncuyu tamamen tanımış vaziyetteyim. Bir veya iki oyuncu için son kararımı vermek zorundayım. Kadroyu 24 oyuncuya düşüreceğim. Cumartesi gününden sonra karar makenizması çalışacak." açıklamasını yaptı.

Alman teknik adam, Serkan Çalık ve Barış Özbek'in çok yetenekli oyunclar olduğunu anlatarak, "Tabii 21 yaş altı oyuncuları Almanya'dan getirdiğim zaman şu tepkiler geldi. Aynı yetenekte oyuncular bizde de var diye. Ancak gördük ki hem antrenmanlarda hem de maçlarda kendilerini göstermeye başladılar. Ayrıca bu oyuncuların hem Türkçe hem almanca bilmesi büyük avantaj." ifadesini kullandı.

Bu sezon şampiyonluk yarışının çok zorlu geçeceğini dile getiren Feldkamp, ipi göğüsleyecek takımın çok az puan farkıyla hedefine ulaşacağını söyledi. Alman teknik adam sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herşeyden evvel biz geçen sezon Fenerbahçe'nin 14 puan gerisindeydik. Bu farkta özellikle son 5 maçta oluştu. Halbu ki Galatasaray, bir sezon önce şampiyon olmuştu. Aynı antrenör ve yeni oyunculara rağmen başarı gelmedi. Ben şuna söz verdim. Bu sene şampiyonluk çok ufak puan farkıyla belli olacak. Kura çekimlerinden sonra hangi rakiplerle karşılaşacağımız belli olacak. Grup maçlarından sonra UEFA Kupası'ndaki yolumuza devam edersek bu soruyu yeniden alıp cevaplayabilirim. Taraftarın büyük başarılar beklemesi çok normal. Onlar hep en büyük hedefleri isterler. Ama yönetim bazında bunlar söylendiği taktirde biraz dikkatli olmalıyız."

Bochum karşısında daha karma bir takım sahaya süreceğini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Bugün Bochum karşısında daha önceki hazırlık maçlarında çıkardığım kadroların bir karması olacak. Lincoln, dışında her oyuncu bir 90 dakika oynadı. Buna üç kaleci de dahil. Bundan sonra 4 hazırlık maçımız daha var. izmir'de Karşıya'ka ile oynayacağımız 5 Ağustos'taki son hazırlık maçımıza 18 kişilik bir kadro ile gitmek istiyoruz. Şu anda düşündüğümüz yol bu." Şeklinde konuştu.

Başkan Özhan Canaydın ile Anderlech maçından sonra yaşadığı diyaloğu anlatan Feldkamp, "Başkanımız Özhan Canaydın, İsviçre'de oynadığımız Anderlecht maçını izlemeye gelmişti. Maçtan sonra yanıma geldi ve 'Ben buraya geldim. Çok masraf ettim. Üç sene hep izlediğim oyuncuları yine gördüm.' dedi. Bende başkanımıza, 'Ben görmemiştim. Zaten farkımız orada.' Bunları konuşarak bir şekilde halletmemiz lazım. Ama ben başkanımızın parasını iade etmedim." dedi.

TAKIMDAN GİDECEK 5 OYUNCU BELLİ
Alman Teknik Adam, kadrodan gidecek 5 oyuncunun belli olduğunu açıkladı. Feldkamp, "Takımdan ayrılacak 5 oyuncu belli oldu. Ama şimdi bu oyuncuların isimlerini veremem. Ben hem övmeyi hem de yermeyi ilk onlara söyleyeceğim. Ancak daha onlara söylemedim. Bu yüzden biraz beklemeniz gerekecek."

CHA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Ankaragücü 0 0 0 0 0 0 0
2 Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0
3 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0
Tümünü göster...
4 Bursa 0 0 0 0 0 0 0
5 Denizli 0 0 0 0 0 0 0
6 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0
7 G.Birliği 0 0 0 0 0 0 0
8 G.Birliği Oftaş 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0
12 Kayseri 0 0 0 0 0 0 0
13 Konya 0 0 0 0 0 0 0
14 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
15 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
16 V.Manisa 0 0 0 0 0 0 0
17 Ç.Rize 0 0 0 0 0 0 0
18 İ.B.B. Spor 0 0 0 0 0 0 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor Fenerbahçe  
 Gaziantep Kasımpaşa  
 Beşiktaş Konya  
 Kayseri V.Manisa  
 Ankaraspor Ankaragücü  
 Denizli Bursa  
 Trabzon Sivas  
 Galatasaray Ç.Rize  
 G.Birliği G.Birliği Oftaş