kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

NEJAT UYGUR: Halı saha maçı yaparım

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
80 yaşına karşın hâlâ dinç olduğunu söyleyen ünlü tiyatrocu Nejat Uygur da, dinamizmini spor yapmasına bağlıyor. Uygur kırmızı et yemediğinin de altını çiziyor:
* Hafif bir kahvaltıdan sonra spor yaparım. Evde bisiklet var. Ben gençliğimde atletizm yaptım. 16. Piyade Alayı 33. Tümen Atletizm Takımı'yla birlikler arası yarışmalarda 100 metre koşuyordum. Uzun atlıyordum. Kule atlayıcısıydım. Kulelerin yüksekliği 13-14 metredir. Atlama hocam, 14 metrelik yükseklikten atladığım için bana 'deli' derdi.
* Spora devam ediyorum. 15 günde bir bazen çocuklarla beraber halı sahada top oynuyoruz. Oğullarım Behzat, Süheyl, Kemal, Ahmet ve Süha'dan oluşan Uygur Spor'la maç yapıyoruz. Onlara küçüklüklerinden beri spor yaptırdım.
* Bizim eve kırmızı et girmez. Tavuk eti, balık eti girer. Şubat ayında 80 yaşıma girdim. Akranlarımı geçerim de, döverim de!
* Benim boks yaptığımı öğreniyor, şaşırıyorlar. Boksa 1943 yılında Sarıyer Halkevi'nde başladım. Sarıyer Halkevi Spor Akademisi gibi bir yerdi. Atletizm, yüzme, boks, müzik, tiyatro gibi her dal mevcuttu. Askere gidinceye kadar boks çalışmalarına devam ettim. 1946'da boksta ordu birinciliğim var. Yüzme İhtisas Kulübü'nde su topu oynadım. İyi de ata binerim.