kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Çeşme'de güzel günlere dönüş..

ÇEŞME'Yİ ben 80'li yıllarda festivallerle tanıdım, sevdim.. Ahmet San, zaman zaman da Mustafa Oğuz harika işler yaptılar. O günlerin en ünlü vedetlerini, sıcağı sıcağına Çeşme'ye getirmeyi başardılar. Mustafa Hocam'la Altın Kapı'ya döner yemeğe gittik mi, yan masada mutlak tüm dünyanın tanıdığı birisi olurdu, öylesi..
Benim için yaz tatili "Çeşme'de festival" oldu yıllarca..
Bu festivaller, Çeşme'yi, dünyanın en önde gelen tatil beldelerinden biri yapacakken, "Ben halkımın parası ile burjuva eğlendirmem" diyen bir takım klişeciler Belediye Başkanı olunca, o harika festivaller bitti. Çeşme iki aylık sezonu ile içe kapandı.
Ege TV Genel Müdürü, sevgili kardeşim Erol Yaraş, "Çeşme festivallerini yeniden canlandırmak için kolları sıvadık. Gel mutlak" deyince, bavulu hemen topladım. Eski günleri de anarız diye Mustafa Hoca'yı da aradım.. Ama tipik Mustafa Hoca.. Onun için söz vermek ne kadar kolaysa, tutmamak da öyle.. Sonunda bir kıvırdı ki, Shakira halt etmiş..
Ben gittim..
Festival bir şarkı festivali.. Ünlü de konukları var..
Gece 21.30'da başladı. 01.00'i geçiyordu bitti. 68 ülkede yayınlanan bir gece yaşadık, özetle..
Şimdi düşüncelerim..
Şarkı festivalleri artık dünyada bitti.. Altın Orfe'nin adını hatırlayan var mı?.. San Remo bile tükendi. En çok masraf edileni Eurovision.. Hali meydanda..
O zaman ısrarın anlamı yok. Hele öyle 3 bin dolar gibi komik ödül olunca, işte böyle, Milliyet Liselerarası Hafif Müzik Yarışmaları'nda çok daha iyilerini bulacağınız insanlar gelir..
Aklımda ne bir şarkı var, ne bir şarkıcı..
Çeşme, yarışmasız bir Kültür Sanat Festivali olmalı.. Bunu da cumadan, pazara, 10 güne yaymalı.. Amfide, Kale'de, Kent Meydanı'nda her gece bir ulusal ve uluslararası etkinlik olmalı.. İlle de pop değil.. Fazıl Say da çalmalı mesela.. Muazzez Abacı da söylemeli.. Mustafa Erdoğan'ın Anadolu Ateşi dans etmeli.. Erol Evgin, Hisseli Harikalar Kumpanyası ile gelmeli..
Spartaküs Balesi dans etmeli..
Festival, otellerin zaten tıklım tıklım olduğu temmuzun ortasında değil, haziran, ya da eylülde yapılmalı ki, yöreye de faydası olsun.
Bunları başta Erol, diğer festival yöneticileri ile uzun uzun konuşacağız. Ama seneye "En güzel" için kolları şimdiden sıvamak gerek.
Haaa.. İlle bir yarışma isteniyorsa, "Ulusal ve uluslararası Çeşme temalı şarkı yarışması" olur bu.. Dünya Capri'yi "Capri c'est fini", Portofino'yu "I found my love in Portofino" ile tanımadı mı?.. Bakarsınız, dünyayı saran bir Çeşme şarkısı da yakalarız, yıllar içinde.. Yerli ve yabancı başvuruları bir ön jüri değerlendirir. Seçilen 10 Çeşme Şarkısı, gala gecesinde yarışır, mesela..