kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sıcak sudan uzak durun

Dr. Yasemin Fatih Amato
Yaz boyunca şortlar, etekler, hafif elbiseler ve mayoların altında hep göz önündedir bacaklarımız... Biz de yaz boyunca onların esmer, kusursuz ve incecik görünmesi için elimizden geleni yaparız! Bacaklarımıza en iyi gelen şey, bol bol yüzmektir. Suda hareket ettikçe bacaklarımız hem içten hem dıştan canlanır. Yüzerken bacak kaslarımız güçlenir ve dokular sıkılaşır. Öte yandan deniz suyundaki tuz cildimize peeling yapar, mineraller derimizi besler ve hidro masaj etkisiyle bacaklarımızı yormadan sıkılaştırır.

KILCAL DAMARLAR
Yazın sürekli duş alıyoruz. İstersek her duşu bir tedaviye dönüştürmek elimizdedir. Örneğin duşun son üç dakikasında soğuk suyu doğrudan bacaklarımıza tutarsak, çok daha zinde bir görünüm kazanır. Her yaz yeniden hatırlatıyorum, sıcak suya itibar etmeyin. Çünkü sıcak su özellikle bacak ve kalçalardaki kılcal damarların ortaya çıkmasına yol açar. Cildimizi kurutması da ayrı bir meseledir. Banyodan her çıktığımızda sabunla kuruyan cildi nemlendirmek gerekir. Özellikle bacaklarınızı kremlerken ürünü topuklarınıza kadar sürmeye özen gösterin. Böylece kuruyan, çatlayan ve kalınlaşan topuklarınızı da yumuşatabilirsiniz. Banyodan sonraki krem sürme sefasından kendinize masaj yapmak için yararlanın. Tüm vücudunuzu ama özellikle bacaklarınızı ve ayaklarınızı ovalayarak kan dolaşımını canlandırın.

YARARLI EGZERSİZLER
* Plajda, arabada, evde veya işte; oturduğunuz yerde popo kaslarınızı gerin ve bırakın. Bu hareketi her gün 10 kez tekrarlarsanız kalça ve bacaklarınız sıkılaşır.

* Bacaklarınızın iç kısımlarını sıkılaştırmak için dizlerinizin arasına bir top koyup patlatacakmış gibi kuvvetle sıkın. Kaslarınızın çalıştığını hissedin.

* Yere veya yatağınıza uzanın sonra da bacaklarınızı kalp seviyesine kadar kaldırın. Ayağınızın altına yüksek bir yastık da koyabilirsiniz. Sonra sağ ve sol bacağınızı sırayla havaya kaldırın, havada yarım daireler çizdirin ve yavaşça indirin. Bacaklarınızı güzelleştirmek için bir başka önerim, soğuk terapisi. Buz kalıplarını bir havlunun içine sarıp bacaklarınıza kompres yapabilirsiniz. Soğuk kompres çok etkilidir. Cildi ve bağ dokularını kendine getirir.