kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

500 YTL'den ucuz botoksa güvenmeyin!

2000 yılından beri çeşitli gençleştirme tedavileri konusunda çalışan Uzman Doktor Ceyda Şener, botoks hakkında tüm merak edilen soruları 'Hayatın Güzel Yüzü' adlı kitabında yanıtladı: Ürünün üzerinde botoks yazdığını görün, 500 YTL'den ucuza uygulama yaptırmayın!..
İLİŞKİLİ HABERLER
500 YTL'den ucuz botoksa güvenmeyin!
* Botoks'un hiçbir yan etkisi yok mu?
Normal koşullar altında neredeyse hiç yan etkisi olmayan botoks, tecrübesiz doktorların elinde hastaya zarar verebilir. Uygulanan bölgeye ve miktara bağlı olarak değişmekle birlikte, çok nadir de olsa, kaslarda güçsüzlük, göz kapaklarında düşme veya yutma güçlüğü görülebilir. Ancak, botoksun etkisi geçici olduğundan, bu şikayetlerde de birkaç haftaya kadar düzelme söz konusudur.

ZAMANI DURDURUYOR
* Herhangi bir ilaç kullanırken botoks yaptırılabilir mi?
Tedaviden önce, kullandığınız ilaçlar hakkında doktorunuzu bilgilendirin. Örneğin aspirin, işlem sonrasında fazla morarmaya sebep olabilir. Kan pıhtılaşması gibi devam eden hastalıklarınız varsa, uygulamadan vazgeçilmesi ya da ertelenmesi gerekebilir. Kimi ilaçların kullanımından bir süre sonra botoks uygulanması daha doğrudur. Bazı ilaçlar da botoksun etkisini artıracağından ona göre bir doz ayarlanması gerekir.

* Uygulama nasıl yapılıyor ve süresi nedir?
Botokstan önce ve sonra, olası morarmayı engellemek ve acıyı azaltmak amacıyla, yüze buz uygulanır. İşlem sırasında doktor, nereye enjeksiyon yapabileceğini belirlemek amacıyla, yüzünüzü kasmanızı ya da somurtmanızı ister. Enjeksiyon sayısı ve dozu, tedavi yapılan bölgeye göre belirlenir. Hafif bir yanma hissedilir. İşlem 10 ile 30 dakika arasında bir süre içinde gerçekleştirilir. Hasta, botoks'tan hemen sonra günlük yaşantısına geri dönebilir. İşlem tekrar edildiğinde, bir koruyucu gibi her geçen gün yeni çizgiler çıkmasını engeller. Bıraktığınız noktada bir gerileme ve ani çökmeler olmadığı gibi, kırışıklıklar açısından adeta zamanı durdurmuş gibi hissedersiniz.
Haberin fotoğrafları