kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hacca giden pilot ve hostes için 'rüşvet alınmış' davası!

THY'nin Yer İşletme Başkan Yardımcısı Hamit Kahveci, Hac döneminde Suudi Arabistan'a görevli olarak giden pilot ve hostesler için anlaşma yapılan otelden kişi başı 10 dolar rüşvet almakla suçlanıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hacca giden pilot ve hostes için 'rüşvet alınmış' davası!
Hac döneminde Suudi Arabistan'a giden uçuş görevlileri için bir otelle anlaşma yapan THY'nin Yer İşletmesi Başkan Yardımcısı Hamit Kahveci'nin kişi başına komisyon adı altında rüşvet aldığı iddiası, Cidde'de görevli bir THY çalışanına aynı otel tarafından verilen zarfla ortaya çıktı. Otelde konaklayan pilot ve hostesler için kişi başına 10 dolar aldığı ileri sürülen Kahveci hakkında 'rüşvet' suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşma 27 Haziran'da yapıldı. İkinci duruşma kamu davası açılan Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26 Eylül'de yapılacak. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 2004 yılında Yer İşletme Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Hamit Kahveci'ye 2005 yılı hac sezonunda Suudi Arabista'na görevlendirilecek THY'ye uçuş personeli için konaklama yeri tespit edip, anlaşma sağlaması için yetki verildi. 5 yıldızlı otelleri araştıran Kahveci, Cidde'de bulunan Marriott Otel'in resepsiyon müdürü Sadiq İqbal ile görüşerek THY personelinin konaklaması için anlaştı. Ancak Kahveci indirim yapılmamasını, kalacak personel başına kendisine 10 dolar komisyon verilmesini istedi.

KAHVECİ SUÇLAMAYI İNKÂR ETTİ
THY'nin Pazarlama Başkanlığı'na bağlı olarak görev yapan Cidde Satış Müdürü İsmail Hakkı Turan, aynı otele gittiğinde eline otel yönetimince bir zarf verildi. Üzerinde komisyonsuz ibaresi bulunan zarfın içinde para olduğunu gören İsmail Hakkı Turan, bunun ne olduğunu sordu. Otel yönetimi de Kahveci'yle yaptıkları anlaşmayı anlatarak, kendisine verdikleri 5. 2.2005 tarihli The National Commereial Banka'a ait 53 bin 437 Suudi Arabistan Riyal tutarındaki (18 bin YTL) ve Kahveci'nin görevlendirdiği Ridha Ren Cheikh'e verdikleri 10. 5.2005 tarihli 56 bin 445 Suudi Arabistan Riyal (20 bin YTL) tutarındaki iki çek koçanını gösterdi. İsmail Hakkı Turan, durumu hemen THY yetkililerine bildirince, THY suç duyurusunda bulundu. Hamit Kahveci de istifa etti. Kahveci ise verdiği ifadede suçlamaların hiçbirini kabul etmedi.
Haberin fotoğrafları