kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Osmanlı figürleri doğal dokuları farklılaştırıyor

Mimar ve tasarımcı Faruk Malhan, 'Koleksiyon' markası için doğal dokuları kullanarak yazlık ev tekstili serisi hazırladı. Seride Osmanlı'nın lale ve semaver süslemeleri yer aldı..
Koleksiyon'un 'ev, içinde yaşayanların hikayesidir' başlığı altında oluşturduğu ürün seçkisinin yaza özel sürprizleri arasında yeni ev tekstili serisi de yer alıyor. Ünlü mimar ve tasarımcı Faruk Malhan'ın imzası taşıyan bu koleksiyonda, doğal renkler ve saf keten kullanılmış. Desen ve süslemelerde ise Osmanlı figürleri ön planda... Geleneksel form ve figürlerin modern yorumlarının bileşiminden oluşan markanın '2007 Koleksiyon Ev Tekstili Serisi'; banyo, yemek odası ve yatak odası olmak üzere üç ana ürün grubundan oluşuyor.

SEMAVER SÜSLEMELERİ
Ev tekstili koleksiyonunun banyo grubu ürünlerinde doğal renklerin yanı sıra beyaz, kırmızı, kahve ve turkuvaz gibi çarpıcı renklere de yer verilmiş. Bu arada koleksiyonun desenlerinde ise ağırlıklı olarak Osmanlı ve İslam figürleri yeniden yorumlanmış. Osmanlı'nın tanınmış desen tasarımlarından dudak, lale, 12. yüzyıl Türkistan semaver süslemesi olan kuş figürleri ve yemeni havluların modern yorumlarını bu özel seride bulmak mümkün. Özellikle yeni evlenecek çiftlerin çeyiz alışverişlerine alternatif olan markanın yatak odası grubunda bej, ekru, beyaz ve taş renkleri kullanılmış. Pilili, fitilli ve biyeli havlu grubundaki ürünlerde pamuk satenin ipeksi dokusu dikkat çekiyor. Koleksiyon'un yemek odasına yönelik yeni ürünleri ise yüzde yüz ketenden tasarlanmış. Bu gruptaki tasarımlar da sade bir görünüme sahip ancak detaylarda ince bir işçilik uygulandığı da fark ediliyor. Taşlanmış ketene uygulanan baskı dikişler, zarif nakışlar ve geleneksel oya tığ tekniğinin kullanılması koleksiyondaki tasarımların öne çıkan özellikleri arasında...

ZİNCİR DESENLERİ
Bu arada pamuk-organze kullanılarak hazırlanmış, çarpıcı renkleriyle ön plana çıkan masa grupları, porselen yemek takımları ve şık çatal-bıçak takımlarıyla kullanıldığında sofralara farklı bir şıklık sunuyor. Markanın yastıklarında yüzde 100 ipek kullanılmış. Tasarımların süslemelerinde nakışlar ön plana çıkıyor. Bu grupta da koleksiyonun geneline uygun doğal renkler ve toprak tonları kullanılmış. Havlu ve nevresim gruplarında 10. yüzyılın zincir deseni ve kuş figürü kullanılmış.
Haberin fotoğrafları