kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Psikiyatri hastasını özel tim durdurabildi

DİYARBAKIR MERKEZ
Diyarbakır'da seyyar satıcıyı ağır yaralayan akli dengesi bozuk kişi, bir polisi şehit etti. Ailesini de rehin alan şahıs özel harekat timleri tarafından öldürüldü..
Diyarbakır'ın Feritköşkü mahallesinde oturan 52 yaşındaki İskender Özpolat dün sabah tartıştığı seyyar satıcıyı ruhsatsız silahıyla yaralayarak eve kaçtı. Haber verilen polis olay yerine geldi ve psikiyatri hastası olan Özpolat'ı ikna etmeye çalıştı. Polisin ikna çabaları akşam 17.00'ye kadar sürdü. Özpolat, polisin pazarlığına ateşle karşılık verince polis memuru Hüsamettin İnci ağır yaralandı. Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

AİLESİNİ REHİN ALDI
Eşini, gelini ve torunlarını rehin alarak bir odaya hapseden İskender Özpolat'ın yakalanması için özel harekat polisi de devreye girdi. Evin etrafını saran özel harekat timleri İskender Özpolat'ın bulunduğu eve göz yaşartıcı bomba attı. Özpolat ise atılan göz yaşartıcı bombalara ateş açarak karşılık verdi. Evden ateş açılması üzerine operasyon kararı verildi. Evin bulunduğu tüm mahallenin elektriği kesildiği anda, Özpolat evi ateşe verdi. Olay yerinde bulunan itfaiye yangını kısa sürede söndürdü. Daha sonra operasyon başlatıldı. Özel harekat polisleri eve baskın düzenledi ve İskender Özpolat'ı ölü olarak ele geçirdi. 15 yıl önce Ankara'da müteahhitlik yaptığı belirtilen İskender Özpolat'ın iflas ettiği ve psikolojisi bozulduğu için tedavi görmeye başladığı öğrenildi.
Haberin fotoğrafları