kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tek çatı için gerekirse Anayasa değişir

Türkiye'de çalışma hayatına yönelik önümüzdeki dönem için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun vaatleri ve tespitleri şöyle:

* Şu ana kadar yüz üzerinden not vermek gerekiyorsa Sosyal Güvenlik Reformu'nun yüzde 50'si gerçekleşti. Kurumsal yapı hayata geçirdi, tek çatı oluştu. Genel Sağlık Sigortası'nın büyük bölümü hayata geçti.

* 15 Haziran'da yayınlanan bir tebliği ile sağlık uygulamalardında ciddi adımlar attık. Sigortalıların sevksiz olarak üniversite hastanelerine gitmenin yolu açıldı. 18 yaşından küçüklerin sağlık masraflarının genel sağlık sigortası tarafından karşılanması ise yasal değişiklik ile olabilecek.

* Anayasa Mahkemesi'nin reformu geri göndermesinde en önemli etkin kamuda çalışanlar ile ilgiliydi. Biz sağlıkta ve emeklilikte tek çatı olsun, insanlar statüsüne göre değil, çalışma hayatlarında geçen süre ve ödedikleri prime göre olsunlar istiyoruz. Biz bu fikrimizden vazgeçmedik.

* 65 yaşında emeklilik kademeli geçişle olacak ve 2048 yılından sonra uygulanacak. Gerekirse Anayasa değişikliği yapıp tek çatıyı oluşturacağız.