kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany

Yeni tarifeleri hazırlarken tüm eleştirileri dikkate aldık

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, yeni telefon tarifeleri hazırlanırken, Danıştay'ın yürütmesini durdurduğu zamlı tarifelere ilişkin karardaki gerekçelerin dikkate alındığını açıkladı..
Türk Telekom'un, Telekomünikasyon Kurumu'nun onayına sunduğu yeni telefon tarifelerine, Danıştay ayarı yapıldı. Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ve Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, altyapı yatırımları hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı yaptı. Doany, Telekom'un yeni tarifelerine ilişkin bir soru üzerine, "Yeni tarifelerimizi hazırlarken, Danıştay'ın vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararındaki gerekçelerini ve Tüketiciler Birliği gibi sivil toplum örgütlerinin belirsizlik endişelerini dikkate aldık. Tarifeler, Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanana kadar bu konuda yorum yapmayacağım" dedi. Danıştay, Türk Telekom'un 1 Mart'tan geçerli olan zamlı telefon tarifelerine onay veren Telekomünikasyon Kurumu'nun kararının yürütmesini durdurmuştu.

3.4 MİLYAR $ YATIRIM
Türk Telekom, altyapı yenileme çalışmalarına hız verdi. Türk Telekom, bu amaçla 2007-2010 yıllarını kapsayan 4 yılda altyapı için 3.4 milyar dolar yatırım yapacak. Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Dinçer'in verdiği bilgiye göre, yatırımlarda ilk aşamayı fiberoptik projesi oluşturuyor. 'Erişim Şebekesi Fiber Optik Projesi', bakır kablolu şebekelerin yenilenmesini, yeni fiberoptik kablolarla ek şebeke kurulumunu hedefliyor. 81 ili kapsayan projenin yatırım tutarı 1 milyar doları buluyor. Telekom'un yürüttüğü diğer bir proje de 'Kırsal Dönüşüm Projesi' adını taşıyor. Bu projede, kırsal alanda bulunan 4.3 milyon kullanıcı hedefleniyor. Toplam 240 milyon YTL harcanacak olan proje ile kırsal alandaki telefon santralleri yenilenecek. Projenin tamamlanmasıyla Türkiye'nin en ücra köşesine bile VolP( İnternet Protokolü üzerinden ses), kiralık hat erişimi, geniş bant internet hizmetleri sunulabilecek.

ADSL YAYGINLAŞACAK
Doany, Türk Telekom için 2006 yılında taahhüt ettikleri tutarda yatırım yapmadıklarının anımsatılması üzerine, altyapı sisteminin yenilenmesi ve kırsal dönüşüm projeleri için 1 milyar doları aşkın bir yatırım paketini devreye koyduklarını yineledi. Bu yıl içinde tamamlanması öngörülen 100 milyon YTL'lik IP projesinin bulunduğunu kaydeden Doany, hızlı internetin (ADSL) yaygınlaştırılmasıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Doany, yıl sonuna kadar 7 milyon ADSL müşterisine ulaşmayı hedeflediklerini, bu hedef doğrultusunda yaklaşık 200 milyon YTL'lik yatırım yapacaklarını vurguladı. Doany, piyasada talep olması durumunda kapasiteyi 8 milyona çıkarmayı planladıklarını anlattı.