kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Engin Gürkey, 7 yıldır kendi atölyesinde öğrenci yetiştiriyor.

Maxi-single'ları çok yakında çıkacak

* 'Zilli'de kaç kişi çalıyor? İlk başta 20 kızdı. Başlangıçta gönüllü olan bütün kızlar katıldı. Sonra kendi içlerinde elendiler. Devlet memuru olanlar vardı. Sabah 9, akşam 7 çalışıyorlardı. Onlar yıprandı ve elendi. Şu an 14 kişiler. Artık olay profesyonel boyuta gelince bir yerden bir yere gitmeleri de zor oluyor. En son Sezen konserinde 10 kişi çaldılar.

* Grupla aranızda sözleşme var mı? Burası aynı zamanda bir ajans ve kendi konserlerimizi biz organize ediyoruz. Kızlarla da etik olarak aramızda bir sözleşme var. Ama bunun hukuki bağlayıcılığı yok! Bu sözleşme de eylül-ekim gibi bitecek. 'Zilli' seçmeleri olsun diye düşünüyoruz. Her dönem atölyenin altyapısından gelen kızlar bu topluluğa girebilsin, ufak bir rekabet olsun istiyoruz. Ekimde yeni seçmeler yapılacak.

ALBÜM YAPMALARI ŞART


* Ekimde en 'Zilli' mi seçilecek yani... Zilli'nin 14 kişisi 10'a indirip yeni gelecek birisi varsa, o zaman ilk 10'dakileri zorlayacak ve daha müzikal olacak. Adını vermek istemediğim bir firmadan da, maxi-single çıkaracak. Bu gerekli bir şey. Çünkü eğer yapmazlarsa; bu kadar reklam ve tanıtım boşa gidecek. Ben geçen sene Nilüfer'le bir şov yaptım. Önce kendi parçamı ardından Nilüfer'in parçasını çaldım. Bence böyle olmalı! Eğer CD'leri olsaydı, herkes onlardan bir şey dinlemek isterdi. Şimdi bir şey çalıyorlar ama şova dair. Belki seneye kendi albümleriyle daha büyük başarılara imza atarlar.