kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Truvalı Helen, Özcan'ın hayatını kurtaracak!

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
'Truva' adlı filmde 'Truvalı Helen' rolünü canlandıran Alman oyuncu Diane Kruger, 'Sarıkamış-Beyaz Hüzün' adlı Türk filminde rol alacak! Kruger, Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın 450 bin YTL destek verdiği filmde, başroldeki Özcan Deniz'in hayatını kurtaracak Alman bir kadını canlandıracak..
Birinci Dünya Savaşı sırasında düzenlenen 'Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik'in öyküsünü beyazperdeye taşıyacak olan Sarıkamış-Beyaz Hüzün' adlı film, dünyaca ünlü bir oyuncuyu kadrosuna dahil etti: Alman sinema oyuncusu Diane Kruger... Başrolü Özcan Deniz ile paylaşacak olan Kruger, filmde bir Alman kadını canlandıracak. 'Sarıkamış-Beyaz Hüzün'de üç dakika rol alacak olan güzel aktris, Özcan Deniz'in canlandıracağı Faik Çavuş'un hayatını kurtaracak.

YALOVA, İHSAN PAŞA OLACAK
Kendisini bütün dünyaya tanıtan Truva' adlı filmde 'Truvalı Helen'i canlandıran Diane Kruger'a bu filmde rol verilmesinin en önemli sebebi, filmi uluslararası arenaya taşımak ve yurtdışında tanıtımını en iyi şekilde yapmak... Yapımcı firma Mavi Dönem Filmcilik'in sahibi Mutena Açık, prensipte anlaştığı Diane Kruger ile sözleşme imzalamak için önümüzdeki günlerde Amerika'ya gidecek. İsmail Bilgin'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanacak olan 'Sarıkamış- Beyaz Hüzün'ün yönetmenliğini Orhan Oğuz üstlenirken; Yetkin Dikinciler 'Er Ziver'i, Güven Kıraç 'Er Iğdırlı'yı ve İsmail Hacıoğlu 'Teğmen İsmail Hakkı' karakterini canlandıracak... Filmin bir diğer oyuncusu, Devlet Eski Bakanlarından Yüksel Yalova olacak. Yalova, 'İhsan Paşa' karakteri için kamera karşısına geçecek. Prof. Dr. Birgün Sönmez ise filmin bir diğer sürpriz oyuncusu. Ruslar'ın tutsağı olarak Sibirya'ya gönderilen bir paşaya hayat verecek olan Sönmez, Sarıkamış Harekatı'nda 90 bin Mehmetçik'in tek kurşun atamadan donarak şehit olmasıyla yaşanan faciayı 90 yıl sonra gündeme getirmesiyle tanınmıştı.

BAKANLIK 450 BİN YTL VERDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 450 bin YTL kredi alan 'Sarıkamış-Beyaz Hüzün'e ayrıca Sarıkamış Dayanışma Grubu, Kars Vakfı ve Kars Belediyesi de destek verecek. Filmin uluslararası tanıtımı ise Fransa'daki bir ajans tarafından gerçekleştirilecek. Filmin yapımcısı Mutena Açık, hem film hakkında hem de Diane Kruger konusunda şu bilgileri veriyor: "Harekat sırasında şehit düşen Mehmetçik'in hikayesini beyazperdeye taşımak Türk Sineması'nın borcudur. Birkaç yıl öncesine kadar bu facia gündeme gelmemişti. 90 bin şehidin ruhunu yad edecek bir film çekmek istedik. Amacımız, şehitlerimizin hüzünlü hikayesini dünyaya anlatmak. Filmin uluslararası arenada tanınması için de ünlü bir yabancı oyuncuya gereksinim duyduk. Alman kadın rolünde Diane Kruger, en isabetli seçimlerden biriydi. Filmin yurtdışında da gösterilmesi için Kruger'ın büyük katkısı olacaktır."

KRUGER YARDIM EDECEK
Filmde Kruger'ın rol alacağı sahne ise şöyle gelişecek: Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu ile müttefik olan Almanya, Kars çevresine kendi vatandaşlarını yerleştirmiştir. Faik Çavuş (Özcan Deniz) harekata giderken hastalandığı için bölüğünden koparak kaybolur. Yaşamak için ümidini kaybettiği sırada rastladığı Alman kadınının (Diane Kruger) evine sığınır. Alman kadın onu iyileştirir...
Haberin fotoğrafları