kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aıds'e Aloe Vera, Kansere Acı Kavun

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
İLİŞKİLİ HABERLER
Aıds'e Aloe Vera, Kansere Acı Kavun
* Acı kavun: Kanserin önlenmesi, diyabet ve enfeksiyonlar için yararlı. Ancak tohumun yutulması baş ağrısı, ateş, karın ağrısı ve komaya neden olabilir. Çocuklarda ve hamilelerde kullanılmamalı. İnsülin ile birlikte kullanılırsa aşırı hipoglisemi görülür.

* Aloe vera: Lokal sedef hastalığında, yanık ve kapanmayan yaralarda oral olarak kullanılabilir. Son yıllarda kanser ve AIDS tedavisinde çok miktarda aloe vera içeren ürünler vardır. Mide bulantısı, kusma ve potasyum kaybı gibi yan etkileri bulunur.

* Arı poleni: Arı zehrine, bala veya kasımpatına alerjisi olan hastalar kesinlikle kullanmamalı. Alkolizm, alerjiler ve diyabet için yararlıdır.

* Deli çöven: Kemoterapinin yan etkilerini azaltmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek, AIDS, diyabet ve mikrobik enfeksiyonlar için kullanılabilir. Hiçbir yan etki bildirilmemiştir. İlacın yanı sıra çay ve kurutulmuş kök ekstreleri mevcuttur.

* Sütleğen: Zehirli bir maddedir ama Afrika'da kansere karşı kullanılmaktadır. Ülkemizde cilt kanserlerinde, siğillerde, kolik ve romatizmada etkilidir. Çok tahriş edici olduğundan dahili kullanımı araştırmalar dışında yasaklanmıştır. Yüksek miktarda kullanıldığı zaman ishal, kusma ve zehirlenme yapabilir.

* Brokoli: Brokoli son derece güvenilirdir; yalnızca çok miktarda kullanımı yoğun lif içeriği nedeniyle gaz oluşumuna neden olur. Johns Hopkins Üniversitesi'nde araştırmacılar; brokoli filizlerinde bulunan 'sulforaphane' adlı maddenin kansere karşı koruyucu olduğunu gösterdi. Bu madde ile beslenen laboratuvar farelerinde kanser gelişimi yüzde 60 ile yüzde 80 azaldı. Bu bileşiğin, tümör gelişimini engelleyen bir enzim yaptığı düşünülüyor. Brokoli kanseri önlemede çok ümit vaat edici harika bir besin olmakla birlikte tek başına etkisini saptamak zordur. Çok miktarda belirli bir tek yiyeceği tüketmek yerine günde en az 5 defa sebze ve meyve tüketimi yanı sıra ekmek, tahıllar, baklagil ürünleri, pirinç ve makarnayla beslenmek daha etkili olabilir.