kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Antalya'da ''07.07.2007'' günü etkinliği
01:53
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Antalya'nın plakası olan ''07'' rakamının tarih olarak biraraya geldiği ''07.07.2007'' günü için, turizmcilerin katıldığı özel bir etkinlik düzenledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Tesisleri'nde gece düzenlenen özel etkinlikte, herkes ve her yer kırmızı ve beyaza büründü.

Havai fişeklerin atıldığı ve özel dans gösterilerin sunulduğu gecenin açılışında konuşan POYD Başkanı Volkan Şimşek, Antalya'da 1977 yılında yalnızca tek tesis bulunduğunu, aynı yıl içinde Güney Antalya Projesi'nin başlatıldığını hatırlattı.

Güney Antalya Projesi'yle 25 bin yatağın hedeflendiğini anlatan Şimşek, ''1977 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 1 milyon 600 bin, turizm geliri ise 200 milyon dolardı. Bugün ise 20 milyon turist ve 20 milyar dolar gelir elde ediliyor'' dedi.

Şimşek, bu yıl içinde yalnızca Antalya'ya 6 ay içinde gelen turist sayısının 3 milyona ulaştığını belirterek, ''2005 yılının rakamlarına bu gece ulaştık. Bu çok sevindirici bir olay. Bu gece Antalya'nın plakalarının biraraya geldiği gecedir. Bu geceyi unutulmaz yapmak istedik'' diye konuştu.

Gecede, eski POYD başkanlarından Bekir Akkaş ve Şevki Bulut'a da birer plaket verildi.