kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ata Köseoğlu

TEB, 14 Türk şirketini Paris'te görücüye çıkardı

FURKAN ALP
4 trilyon doları yöneten fonlar ile Türk şirketlerini buluşturduklarını söyleyen TEB Yatırım Genel Müdürü Köseoğlu, yatırım iştahından etkilendiklerini belirtti..
Yabancı yatırımcının giderek artan ilgisi sonrası işlem hacmi ve müşteri potansiyelini karşılamak için son iki yıldır Paris'te yatırımcı toplantıları düzenlediklerini söyleyen TEB Yatırım Genel Müdürü Ata Köseoğlu, yurtdışı fonlara aracılık ve şirket evlilikleri gibi hizmetlerinde yeni hamleler yapmaya hazırlandıklarını belirtti. Basın mensupları ile sohbet toplantısında biraraya gelen Köseoğlu, 4 trilyon doları aşkın portföy yöneten fonlar ile birebir görüşmeler yaptıklarını, Türk şirketlerini ve yatırım fırsatlarını fonlara tanıttıklarını ifade etti. TEB Yatırım'ın borsada 2006 yılında işlem bazında yüzde 1.75'lik pazar payına sahip olduğunu dile getiren Köseoğlu, bu oranın yabancı yatırımcılara verilen hizmetin artması ile yüzde 4'e ulaştığına dikkat çekti. Borsada halka açık 14 Türk şirketini Paris'te gerçekleşen geleneksel yatırımcı toplantısına götürdüklerini söyleyen Köseoğlu, yabancı yatırımcıların en çok içecek sektörü ile gıda sektöründen gelen şirketler ile ilgilendiklerini kaydetti.

SEÇİM ÖNCESİ YOĞUN İLGİ
Seçim arefesinde bile Türk şirketlerine olan ilginin çok yoğun olduğuna işaret eden Köseoğlu, "Türkiye'de yatırımı olan fonlar yeni yatırım hamleleri için çok iştahlı görünüyor. Türkiye de yatırımı olmayan fonlar da toplantıya büyük ilgi gösterdi. Toplantının Paris'te yapılmasına rağmen İngiltere, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Avusturya'dan katılan şirketler de oldu" dedi. TEB Yatırım Yurtdışı Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Erdem ise toplantıda buluştukları yurtdışı fonların Türkiye'de 15 ila 20 milyar dolar arasında yatırımları olduğunu belirterek, bu fonların gelişmekte olan ülkelere yatırdıkları miktarın ise 400 milyar dolar olduğunu ifade etti. Erdem, seçimlerden sonra yabancı ilgisinin yatırıma dönüşmesini beklediklerini söyleyerek, "Borsada yabancı payı yüzde 72 seviyelerinde. Yabancı yatırımcı alacak hisse bulamıyor. Daha fazla halka arz gerekiyor " diye konuştu. Finans sektörüne olan ilginin devam edeceğini belirten Erdem, yurtiçinde üretim yapan şirketlerin de büyük ilgi gördüğünü söyledi.