kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Prestige Mall 55 milyon $'a İrlandalı Quinn'e satıldı

Prestige Group, Bahçeşehir'deki alışveriş merkezi Prestige Mall'u 55 milyon dolara Quinn Group'a sattı. İrlanda şirket, Türkiye'de yatırıma devam edeceğini açıkladı..
İrlandalı Quinn Emlak, İstanbul Bahçeşehir'de bulunan Prestige Group'a ait Prestige Mall'u 55 milyon dolara satın aldı. Prestige Group'tan yapılan açıklamada, Prestige Mall'un butik konseptte tasarlanan ilk alışveriş merkezlerinden biri olduğu belirtildi. Prestige Group'tan yapılan yazılı açıklamada, Prestige Group tarafından inşa edilen ve bu yıl şubat ayında açılan Prestige Mall'ın, Bahçeşehir'in ilk büyük alışveriş merkezi olma özelliği taşıdığı belirtildi. Yapımına 2005 yılında başlanan ve 1.5 yılda tamamlanan Prestige Mall Alışveriş Merkezi'nin özellikleri hakkında bilgi verilen açıklamada, dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen markalarının farklı dekorasyon konseptleri ile Prestige Mall'da yer aldığı hatırlatıldı. Prestige Mall'ı satın alan Quinn Group, Sir Sean Quinn tarafından 1973'te İrlanda Derrylin'in Co. Fermanagh kentinde kuruldu.

YATIRIMLARI SÜRECEK
Halen Sir Sean Quinn tarafından yönetilen Quinn Group'un, küçük bir taş ocağı olarak iş dünyasına atıldığı, bugün ise 6 bin 500 çalışana istihdam sağlayan çokuluslu bir şirket haline geldiği kaydedildi. Çimento-beton, genel sigorta, cam sanayi, paketleme sanayi, plastik sanayi, radyatör, rüzgar enerjisi üretimi, gayrimenkul ve otel işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteren Quinn Group, 2004 yılından itibaren Avrupa'da birçok yatırım yaptı. Grubun Türkiye'de de yeni yatırımlar yapmaya devam edeceği belirtildi. Prestige Mall'un satın alınması, Quinn Group'un internet sitesinde de yer aldı. Sitede, şehir merkezine 20 kilometrelik uzaklıkta bulunan Bahçeşehir'deki alışveriş merkezi için şöyle denildi: "Son derece modern stilde inşa edilen Prestige Mall'da müşterilerin boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmek üzere, eğlence hizmetlerinin yanı sıra, her türlü alışveriş faaliyetlerinin yapılabileceği mağazalar da bulunuyor. Hem Türk hemde uluslararası markaların yerini aldığı alışveriş merkezi, gelecek açısından da önemli potansiyel taşıyor. Alışveriş merkezinde tiyatronun yanı sıra, bowling salonu ve fitness merkezi de yer alıyor." Türkiye'nin son üç yılda önemli ekonomik reformlardan geçtiği belirtilen sitede, İstanbul'un Avrupa ve Asya arasındaki bir geçiş noktasında bulunduğuna ve ülkede tüketici taleplerinin hızla arttığına da dikkat çekildi.
Haberin fotoğrafları