kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

7 bombacı yakalandı

Yeni Haber
Diyarbakır'da bir askeri servis aracına yönelik ve bir polis memurunun özel otomobilinin bombalanması olaylarını gerçekleştirdikleri iddiasıyla 7 kişi yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda aralarında Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarında bomba eğitimi alan bir örgüt mensubunun da bulunduğu 7 kişinin yakalandığını söyledi.

Çatalkaya, yapılan teknik ve laboratuvar çalışmaları sonucunda, bu kişilerin 6 Nisan 2007 günü Diclekent Bulvarı'nda park halindeki bir polis memuruna ait özel otomobil ile 15 Haziran 2007 günü Gevran Caddesi'nden geçen askeri servis aracına yönelik gerçekleştirilen ve 3'ü asker 9 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalama olayına katıldıklarının belirlendiğini kaydetti.

Bazı medya organlarının bu olayı saptırmak için bir takım çalışma içinde olduğunu ifade eden Çatalkaya, ''Yapılan operasyon sonucunda gerçek ortaya çıktı. Olayın faili terör örgütü militanlarıdır. Yakalananlar adliyeye sevk edildi'' dedi.

Bu kişilerin gösterdikleri yerlerde 2 kilo 225 gram plastik patlayıcı, 7 elektrikli infilak kapsülü, 2 kilo 750 gram parça tesiri için kullanılan demir bilyeler, 450 gram patlayıcı madde, cep telefonları, elektronik malzemeler, boru ve tapalar, örgüt tarafından verilen bomba eğitimi ile ilgili görüntülerin yer aldığı çok sayıda CD'i ile örgütsel yasak yayın, doküman ve örgüt mensuplarına ait kırsalda çekilmiş fotoğraflar ele geçirildi.

Bu arada yakalanan kişilerden birinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin temizlik işlerini yürüten taşeron bir firmada işçi olarak çalıştığı öğrenildi.

(AA)