kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Operasyon için TSK ile anlaştık'

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, tezkereyle ilgili olarak, "Bunlar bir günde olacak işlerdir. Her şey bir günde olur" dedi..
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak'a operasyon düzenlenmesi konusunda "en iyi senaryodan en kötüsüne kadar" her şeyin belli olduğunu, "ne zaman, hangi şartlarda ne yapılması gerektiğini" Genelkurmay Başkanlığı ile kararlaştırdıklarını söyledi. Gül bununla ilgili tezkerenin ise "bir günde olacak işlerden" olduğunu bildirdi. NTV'de canlı yayına katılan Gül gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Dışişleri Bakanı Gül, Kuzey Irak'taki olası sınırötesi operasyonla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu: "Genelkurmay ile bütün bu konuları çok detaylı konuşuyoruz. Süre koymadan konuştuk ve bu konularla ilgili nasıl bir yol takip edeceğimizi kararlaştırdık. Herhangi bir ayrımımız yok."

'BİRLİKTE KARARLAŞTIRDIK'
Gül daha sonra, "Bu konularda nasıl hareket edeceğimizi, ne yapabileceğimizi, ne zaman hangi şartlarda ne yapmamız gerektiğini kararlaştırdık, önemli olan budur" diye konuştu. Irak'a operasyon durumunda Türk ordusunun kimlerle karşılaşacağı konusuna ilişkin yapılan tartışmaların anımsatılması üzerine Gül, şunları söyledi: "Bunların hepsi belli, hangi şartta ne yapılacak, hangi şartta nereye ne olacak, bunların hepsi belli. Bununla ilgili en iyi senaryodan en kötü senaryoya kadar hepsi belli. Ama ne zaman, nasıl hareket edeceğimizi her şeyi konuştuk ve ne yapacağımızı beraber biliyoruz." Gül bunların şu anda devlet sırrı olduğunu belirttikten sonra tezkere konusunda ise "Bunlar bir günde olacak işlerdir, her şey bir günde olur" dedi. CHP lideri Baykal'ın 'Kuzey Irak'a müdahale edilmemesi şartıyla ABD'yle 1 milyar dolarlık anlaşma yapıldığı' iddiası için de Gül, "Anlaşma gizli değildi, para da alınmadı. Kuzey Irak'a müdahale etmeyeceğimize dair bir belge de imzalamadık" dedi.