kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Binbir surat vatansever

Aliye ÇETİNKAYA - KONYA
Vatansever Hareketi'nin Konya sorumlusu Vehbi Şanlı'nın, iş bağlantıları için farklı kimliklere büründüğü fotoğrafları arasında; binbaşı üniformalı, 'ulusal lider' imzalı ve Tac Mahal'in önünde sakallı kareler var..
Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'ne (VKGB) yönelik düzenlenen Girdap Operasyonu kapsamında tutuklanan hareketin Konya sorumlusu Vehbi Şanlı'nın dosyası hayli kabarık çıktı. Lise terk olan Şanlı'nın evinde yapılan aramada, binbaşı kıyafetli, altında "ulusal halk önderi" yazan ve Hindistan'daki Tac Mahal'in önünde bir siyasi parti işaretini yaparken görüldüğü sakallı fotoğrafları ele geçti. Trafik kazasında ölen bir yüzbaşının eşi Mehtap Özaydın'ı 70 bin YTL dolandırdığı öne sürülen Şanlı'nın, üzerinden JİTEM kimliği çıktığı da ileri sürüldü. Emniyet'te susma hakkını kullanan Vehbi Şanlı, 1998-99 yıllarında İslami sermayeli Endüstri Holding'in bünyesinde yer alan Akmeraş ve Maksboya şirketlerinde müdürlük yaptı. Şanlı'nın, Endüstri Holding yönetimine "Derin yerlerde tanıdıklarım var. Devletin üst kademelerinde iyi kişileri tanıyorum. Sıkıntılarınızı çözerim'' vaadinde bulunarak iki şirketin yöneticiliğini üstlendiği ileri sürüldü.

TABELA ŞİRKETLER' ÇIKTI
Endüstri holdingin battığının ortaya çıkmasından bir süre önce, holdingin ilk başkanı Mahmut Uçar ile ayrılarak Aksaray Holding'i kuran Vehbi Şanlı, bu holdingin de batmasının ardından 18 Ocak 2000 tarihinde Adya (Anadolu Yatırım) Holding'i kurdu ve bastırdığı binlerce broşürü de Avrupa'da Türkler'e dağıttı. Ancak TBMM Araştırma Komisyonu'nun holdinglerle ilgili yaptığı araştırmada, holding bünyesinde 1994 yılında kurulduğu iddia edilen Kontarmak Tarım Makineleri ve Yıldızhan Taşımacılık şirketleri ile 1989'da kurulduğu öne sürülen Gümüşpar Otomotiv ve 1992 yılından beri faaliyetini sürdürdüğü savunulan Gümüşler Otomotiv şirketlerinin hiç kurulmadığı saptandı. 2003 yılında Konya Ticaret Odası tarafından Adya Holding ile ilgili işlemlerin dondurulduğu da ortaya çıktı. 2005 TBMM Araştırma Komisyonu raporuna da giren Adya Holding'in kapatılmasının ardından bir lastik firmasının Konya bayiliğini alan ve Vatansever Kuvvetler Birliği'ne katılan Şanlı'nın Tac Mahal'deki fotoğrafı, Endüstri Holding'e katıldığı dönemde çektirdiği belirlendi.