kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ütopyalar Toplantısı'na katılanlar, Karaburun'da güzel bir tatil de geçirmiş olacak.

Denize nazır 'Cennet'i sorgulayacaklar

30.06.2007
Düşünmeyi ve sorgulamayı sevenler, 14'üncü kez İzmir Karaburun'da buluşuyor. Bu yıl ana teması 'Doğu Ütopyaları' olan Ütopyalar Toplantısı'nda cennet de sorgulanacak. İsteyen herkes bu toplantıya izleyici olarak katılabilir..
İLİŞKİLİ HABERLER
Denize nazır 'Cennet'i sorgulayacaklar
Türkiye'de 14 yıldır yerleşen bir gelenek var. Bir grup aydın her yıl bir dönem, güneş ve denizin tadını çıkarıp tatil ihtiyacını karşılarken bir yandan da tartışma ortamında buluşup geleceğe ait fikirlerini ve umutlarını paylaşıyor. 14 yıl önce Datça'da başlayan Ütopyalar Toplantısı adlı bu macera, 10 yıldır İzmir/Karaburun'da devam ediyor. Bugüne dek Endüstriyalizm, Bilim-Teknoloji, Enerji, Kent, Sağlık, Boş Zamanlar, Modernizm-Post Modernizm gibi konuların ele alındığı Ütopyalar Toplantısı'nın, bu yılki ana teması ise 'Doğu Ütopyaları'. Bilim, politika ve kültür dergisi Bilim ve Gelecek'in ev sahipliğini üstlendiği ve 2-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen bu yılki toplantıda; Sümer tabletleri, Mısır papirüsleri, eski Hint ve Çin metinleri, masallar ve Arap, Fars, Türk bilim ve düşün insanlarının eserleri incelenecek. Bütün tek tanrılı dinlere kaynaklık eden Ortadoğu coğrafyasında gezilecek ve 'cennet' gibi bir ütopya var mıdır, tartışılacak. Bu yılki toplantıların temasının Doğu Ütopyaları seçilmesinin nedeni, ütopyanın Doğu'dan yükseldiğine inanılması.

DENİZİN KEYFİ DE ÇIKARILACAK
Ütopyalar Toplantısı'nda, Muazzez İlmiye Çığ, Bilge Umar, Alaeddin Şenel, Sait Maden gibi Doğu Ütopyaları konusunun uzmanları sunuşlar yapacak, çektikleri filmleri gösterecek, müziklerini dinletecek ve hep birlikte tartışacak. Tabii bu bir hafta sadece toplantı yapmakla geçmeyecek. Katılımcılar, bol bol Karaburun'un tadını çıkarma fırsatı da bulacak. Bir rehber eşliğindeki Karaburun gezisinin yanında, karikatür, fotoğraf, resim sergileri, tekne ve köy gezileri, doğa yürüyüşleri, kitap ve dergi standları, dia gösterileri gibi etkinlikler de yer alacak. Ve tabii ki Karaburun'un tertemiz denizi ile bol balığın da tadı çıkarılacak. Bilgi için tel: (0212) 244 97 95 http://www.utopyacilar.org
Haberin fotoğrafları