kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Osmanlı torunu Slim Bill Gates'i yere serdi

Babası Osmanlı toprağıyken Lübnan'dan Meksika'ya göç eden dolar milyarderi Carlos Slim Helu, servetini 67.8 milyar dolara çıkararak dünyanın en zengini Gates'i geçti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Osmanlı torunu Slim Bill Gates'i yere serdi
Microsoft'u kurarak yaptığı yazılım devrimi sayesinde 1995 yılından bu yana dünyanın en zenginleri listesinde birinciliği kimseye kaptırmayan Bill Gates, Meksikalı dolar milyarderi Carlos Slim Helu tarafından geçildi. Slim, servetini 67.8 milyar dolara çıkardı. Gates'in serveti ise 59.2 milyar dolarda kaldı. En zengileri sıralamasında Forbes dergisinin hazırladığı liste referans alınıyor. Mart ayında açıklanan son listede Gates, 56 milyar dolar ile birinciydi. Slim'de 49 milyar dolarla üçüncü sıradaydı. Forbes, nisan ayında Slim'in ikinci Warren Buffet'ı geride bıraktığını açıkladı. Yapılan son hesaplamalara göre Slim'in şirketlerinin hisselerindeki değer artışı birinci olan Gates'i geride bıraktı. Gates'in serveti yılın ikinci çeyreği itibariyle 59.2 milyar dolara yükseldi. Slim'in serveti ise 67.8 milyar dolara ulaştı.

TELEKOMDAN GELEN SERVET
Slim'in servetinin kaynağı 1996 yılında özelleştirmeden aldığı Meksika'nın Telekom'u Telmex, Latin Amerika'nın en büyük cep telefonu operatörü America Movil ve bankası Inbursa'dan geliyor. Mart ayından haziran sonuna kadar America Movil'in hisselerinde yüzde 27'lik artış gerçekleşti. Telmex'in hisseleri de yılın ikinci çeyreğinde yüzde 11, Inbursa da yüzde 20 arttı. Gates'in servetinin ana kaynağını oluşturan Microsoft hisseleri ise aynı dönemde yüzde 5.7'lik artış sağladı.