kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Rakel Dink (ortada), kızı Delal ve aile avukatları Fethiye Çetin, siyah tişörtlü 20 gencin koruması altında Beşiktaş meydanından geçip adliyeye geldi.

'Kimseye kinim yok, acıyorum'

Duruşmada Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ile kardeşi Orhan Dink, mahkemeye müdahillik taleplerini içeren 2'şer sayfalık dilekçe sundu. Dilekçeliri kabul edilen ikili, davaya müdahil oldu. Dilekçesinde, doğumundan başlayarak hikâyesini anlatan Rakel Dink, şunları söyledi: "Bugün burada bu katil olmuş bebekler var, onları yaratan karanlık nerede? Karanlık dediğim belirsiz birileri değil. Bu karanlığın parçalarını, valilikte, jandarmada, silahlı kuvvetlerde, MİT'te, emniyette, hükümette, muhalefette, mecliste olmayan partilerde, hatta basında ve sivil toplum kuruluşlarında bulabilirsiniz. Sonuç olarak adalet size göre ne olursa olsun eşimi geri getirmeyecek. Fakat hiç olmazsa Türkiye'nin ve vatandaşlarının kazancı olsun. Görevli ve sorumlu olanların hepsinin 'eşini, vatandaşımızı koruyamadık, korumak istemedik, bile bile suç işledik, özür diliyoruz' demelerini talep ediyorum. Devleti temsil etmekte olan sayın mahkemeden bütün bu suçluların hakettiği cezaları almalarını talep ediyorum. Hiçbirine yüreğimde kin beslemiyorum, tam tersine hepsini zavallı görüyorum ve acıyorum."

'BURADA ÖLECEĞİZ'
Orhan (Hosrof) Dink'in dilekçesinde ise, "Bu alçakça insanlık suçunu işleyenlerin ortaya çıkarılması ve adaletin yerini bulması için buradayım. Ağabeyimin öldürülmesinin üzerinden geçen zamanda insanlar bizim korkup bu ülkeyi terk edip gitmemizi beklediler. Birileri düşünmekle de yetinmeyip kaçmamız için ellerinden geleni yaptı. Ancak bir şeyi anlayamadılar. Bu topraklarda yaşayan herkes gibi biz de burada doğduk, burada öleceğiz" ifadeleri yer aldı.