kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir de belgeselini çektiler!

Fikret AYDEMİR / BRÜKSEL
Belçika'da Fehriye Erdal ile birlikte yargılanan terör örgütü DHKP-C'nin sözcüsü Bahar Kimyongür için insan hakları örgütleri belgesel film çekti. Filmde terör örgütü üyesi özgürlük savaşçısı gibi gösteriliyor..
Belçika'nın önemli insan hakları örgütlerinden "İfade Özgürlüğü Komitesi " (CLEA), ifade özgürlüğünü bahane ederek terör örgütü DHKP-C sözcüsü Bahar Kimyongür'ü kahraman ilan eden bir belgesel hazırladı. "Direniş suç değil" isimli belgeselde Kimyongür "özgürlük savaşçısı" olarak gösterildi.

SİNEMADA GÖSTERİLDİ
Sosyalist Parti'nin gayri resmi kuruluşu olarak görülen, sivil toplum kuruluşu Bruxelles Laique, Nova Sineması ile Vox yapım şirketi tarafından desteklenen belgeselde, ABD'yi hedef alan 11 Eylül saldırılarının ardından Belçika hükümetinin Aralık 2003 tarihinde kabul ettiği anti-terör yasası da eleştiriliyor. Belçika İfade Özgürlüğü Komitesi, söz konusu anti-terör yasasının düşünce ve ifade özgürlüğüne engel olduğu vurgulandı. Bruxelles Laique kuruluşundan görüştüğümüz yetkilier aylık sinema gösterimleri çerçevesinde "Direniş suç değil" belgeseline destek verdiklerini belirtti.

TEPKİ BÜYÜK
Avrupa Birliği ve Belçika'nın terör örgütü olarak kabul ettikleri DHKP-C militanı hakkında belgesel hazırlanması Belçika'da yaşayan Türk toplumu arasında da öfkeye neden oldu. Kimyongür, Türkiye'nin Sabancı suikastine karışmakla suçladığı Fehriye Erdal'la birlikte yargılandı. Erdal'ın hakkındaki tutuklama kararının ardından kaçarak izini kaybettirmesine de destek verdi.
Haberin fotoğrafları