kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

ABD
Mikroplara en etkili içecek ayran
Güçlü hastane mikropları ile alınan antibiyotiklerin yan etkilerine karşı en iyi ve en etkili korumayı ayran sağlıyor. Londra'daki üç hastanede yaşları 50'yi geçen ve antibiyotik tedavisi gören 135 hasta üzerinde araştırma yapan Imperial College'daki İngiliz bilim adamları, bir gruba ayran diğerine süt içirdi. Ayran içenlerin yüzde 88'i hastane mikropları ilaç kaynaklı hastalıklara karşı hızla bağışıklık kazanırken, süt içenlerde oran yüzde 34'te kaldı.

ABD
Depresyona karşı folik asit katkısı
York Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, ekmeklere folik asit ekleyerek depresyon tedavisi yapılabileceğini ortaya çıkardı. Dr. Simon Gilbody, "Bu araştırma, depresyon ve folik asit arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarması bakımından bir ilk. Ayrıca folik asit takviyesi alan kişilerin depresyonu yenmede daha başarılı olduğuna dair örnekler de var" dedi. Uzmanlar, ekmeklere eklenen folik asitin zihinsel fonksiyonları güçlendirmeye ve kadınlarda düşük riskini azaltmaya da yaradığını belirtti.

ABD
DNA nakli ile 'sentetik yaşam'
Genetık mühendisliğinin son atağı hayatımızı kökten değiştirecek gibi görünüyor. Yaşam bilim (life science) konusunda araştırmalar yapan Amerikalı ünlü genetik uzmanı Craig Venter başkanlığındaki biyologlar, yaptıkları son deneylerle suni bir yaşam şekli oluşturmaya yaklaştı. Bir bakterinin genetik yapısını ona yakın bir başka bakteriye nakletmeyi başaran Dr. Venter ve ekibi, bu yeni bakteriyi laboratuvar ortamında büyütüp çoğaltmayı düşünüyor.