kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Michael Bolton, İstanbul'a sevgilisi Nicolette Sheridan'la gelecek.

'Boğaz'ın keyfini çıkarmak için sabırsızlanıyorum'

OBEN BUDAK
3 Temmuz'da Sepetçiler Kasrı'nda Frank Sinatra şarkılarıyla bizi mest etmeye hazırlanan ve Desperate Housewives'ın sarışın güzeli 'Eddie' ile birlikte olan Michael Bolton'u İstanbul'a gelmeden sorguya çektik..
- İlk olarak How am I Supposed to Live Without You'yu söylerken fark ettim sizi. Sesiniz, şarkınız beni çok etkilemişti. Yıllar sonra bize o şarkının hikâyesinden bahsetmek ister misiniz?
- Bu çalışma benim ilk hitim oldu ve ne ilginçtir ki, ben bu şarkıyı kimse için yazmadım. Şarkının sözleri ve müziğini Dough James'le yazarken, kendimizi o kadar şarkının içinde bulduk ki daha sonra bir kitap çıkartacak kadar şiir yazmaya niyetlendik. Biz aslında deneysel bir çalışma peşindeydik ama o şarkı, tüm zamanların bir numarası oldu adeta.

- İlk hitiniz bu şarkı ama Blackjack adlı bir rock grubuyla işe başladınız, öyle değil mi?
- Evet. Ozzy Osborne, Santana gibi birçok müzik grubu ve müzisyen bizim için ilham kaynağıydı. Rock&roll benim çok sevdiğim bir müzik türü. Ve ben gerçek bir Rolling Stones ve Led Zeppelin hayranıyım, bunu da belirtmek isterim.

- Sizi rock'a yönlendiren belirli bir olay var mı?
- Aslında benim rock&roll ile ilk tanışmam Kiss'ten Paul Stanly ile beraber bir parça yazmak için bir araya gelmemle başladı. O zamanlarda Stanly, yeni albümü için bir şarkı arayışındaydı ve şans eseri bana geldi.

- Son albümünüzde Frank Sinatra şarkılarını seçerken, yeni nesile o unutulmaz eserleri sevdirmeyi amaçladınız, yoksa tamamen kendi keyfinize göre yaptığınız bir albüm mü bu?
- Aslında ben büyük bir orkestra albümü yapmak istedim. Sonra asıl sanat içerikli şarkıların Frank Sinatra sayesinde bir araya toplandığını fark ettim. Bu yüzden bir Frank Sinatra şarkı listesi oluşturmaya karar verdim. Frank Sinatra bir performans idolüydü ve onun şarkıları hâlâ her yerde çalınıyor.

- O zaman bu albüm sadece kendi keyfinize değil, dinleyiciye de bir hizmet aynı zamanda...
- Bazı insanlar sadece sanat ve müzik için yaşıyor. Bu kategoriye giren insanlar, asıl hayranlardır. Ben de böyle insanlar için bu albüm hazırladım. Onlara müziği vermek ve unutulmaz bir performans sergileyebilmek benim için çok gurur verici. Şunu da eklemeden geçemeyeceğim; geçmişten gelen fevkalade besteler ve günümüzün popüler besteleri arasında bir fark var. Eski besteler ne kadar çok fazla farklı müzisyen tarafından yorumlansa da, hâlâ hayatta kalmayı başarabiliyor. Çünkü bu bestelerin kimyasında müziğin özü yatıyor.

- Bu günümüz müziğinin en büyük sorunu bence de. Peki hiç sevgilinize Nicolette Sheridan'a şarkı yazdınız mı? Kendisi Desperate Housewives dizisindeki 'Eddie' rolüyle ülkemizde hayli popüler, merak ediyoruz...
- Evet yazdım! Ama sadece ona değil, son albümümü tamamen sevgilime, çocuklarıma ve anneme adadım.

- O da sizinle birlikte gelecek mi İstanbul'a?
- Evet, birlikte geleceğiz.

- Peki Boğaz'da rakı içip balık yeme keyfinin dünyada eşi benzeri olmadığını size anlatan oldu mu daha önce?
- İstanbul ve özellikle Türkiye ile ilgili pek çok güzel şey duymuştum, bu keyfi tatma fırsatım hiç olmamıştı. Boğaz güzelliğiyle ve romantizmiyle efsanevi, bunu en yakın arkadaşlarımdan biliyorum... Ayrıca ülkenizin ne kadar ilginç ve değişik bir yapıya sahip olduğunu da duymuştum. İstanbul'a gelmek ve Boğaz keyfi yapmak için sabırsızlanıyorum.

- Sizin İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleşecek konseriniz bir hayat ve emeklilik firması tarafından destekleniyor. Sizin emeklilik ile ilgili planlarınız neler?
- Açıkçası, firma yetkililerinin benim asla vazgeçemeyeceğim bir teklifte bulunmalarını bekliyorum. Kendi kendime yaptığım bir emeklilik planım henüz yok!