kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pasaportunuzu alın, alışverişe çıkıyoruz

ESRA ÇORUH
Yurtdışı seyahatine çıktığınızda Chanel mağazasına mı gitmek istersiniz, müzeleri gezmek mi? Forbes dergisinin haberine göre lüks seyahati tercih edenlerin yüzde 53'ü alışveriş yaparken, yüzde 47'si turistik şehir turunu seçiyor..
Forbes dergisi son sayısında 'Lüks alışveriş rotaları' başlığıyla bir haber hazırlamış. Derginin araştırmasına göre, yurtiçinde seyahat edenler; alışveriş yerine yeme-içme gibi aktivitelerle vakit geçirirken, yurtdışı seyahatine çıkanların durumu farklı. Özellikle lüks seyahatleri tercih edenlerin esas amacı alışveriş! Peki yurtdışında alışveriş yapmayı bu kadar özel ve öncelikli kılan ne? Nerede ne giymeli? adlı şehir alışveriş rehberinin yazarı Jill Fairchild, "Başka bir şehirden ya da ülkeden bir şey aldığınızda, hep bir hikâyesi olur. Aslında o alışverişle, hatıralarınızı ölümsüzleştirmiş olursunuz," diyor.

FARKLI ŞEHİR FARKLI KOLEKSİYON
Diğer bir nokta da, Louis Vuitton ya da Chanel gibi ünlü butiklerin her ülkede farklı koleksiyon sunması. Markalar koleksiyonlarını ülke müşterisine göre belirliyor. Bu da marka tutkunları için, bir başka şehirde neler olduğunu görme fırsatı doğuruyor. Böylece, bulamadıkları ürünleri, bir yurtdışı seyahatinde satın alma imkânı buluyorlar... Derginin 'Alışveriş şehirleri' önerilerinde; New York, Londra, Tokyo, Paris, Roma, Dubai, Hong Kong, Los Angeles ve Las Vegas var. Listede İstanbul henüz yok. Ama eminiz, yeni gelen markalarla İstanbul da çok yakında turistlerin alışveriş için geldiği bir şehir olacak. Ve biz yurtdışında alışverişle ilgilenmeyen yüzde içinde de yer alacağız...