kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dansla engelleri yıktılar

Engelli gençler, azmin engel tanımadığını bir kez daha kanıtladı. Duyma engelliler salsa, görme engelliler tango ve ortopedik engelliler ritim şov yaptı..
Engelli gençlerle aradaki farklılıkları kaldırmak amacıyla başlatılan 5. Duyu Sanat Projesi hedefine ulaştı. Coca-Cola Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen 'Hayata Artı Gençlik Programı' çerçevesinde gerçekleştirilen proje kapsamında; aralarında engelli gençlerin de bulunduğu 31 kişilik gösteri grubu ilk kez İzmir'de sahneye çıktı. İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi'ndeki geceye ilgi hayli yoğun oldu. Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ ve İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu'nun yanı sıra 700 konuğun izlediği özel gösteride, çocuklarını izleyen aileler duygulu anlar yaşadı.

FARKLILIK KALMASIN
5. Duyu Sanat Projesi; 2006'da İzmir'de bir grup genç tarafından, engelli ve engelli olmayan gençleri ritim ve dansta buluşturma ve aradaki farkların üretim ve estetikle uyuma dönüştürülmesi amacıyla başlatıldı. Hayata Artı Gençlik Programı tarafından desteklenen projeye ayrıca İzmir Valiliği ve belediye başta olmak üzere birçok kurum destek verdi.
Haberin fotoğrafları