kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başhemşire Doktor

Artık her beyaz önlüklü doktor sanılmayacak

DUYGU GÖKMENOĞLU GÜNAYDIN
Faruk Saraç sağlık çalışanları için hazırladığı koleksiyonu tamamladı. Branşa özel kıyafetler hazırlayan Saraç: Her beyaz önlüklü doktor sanılırdı artık bu ortadan kalkacak..
Bu sene meslek hayatındaki 25. yılını kutlayan ünlü modacı Faruk Saraç, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Orman Bakanlığı çalışanları ile polislerden sonra sağlık çalışanları için tasarladığı iş giysilerini de tamamladı. Büyük bölümü beyaz iş kıyafeti giyen sağlıkçıların branşlarının zaman zaman karıştırılmasından kaynaklanan sorunların aşılması amacıyla, her branş için ayırt edici özellikte iş kıyafetleri tasarlaması için 1.5 yıl önce Sağlık Bakanlığı'ndan teklif aldığını ifade eden ünlü modacı, 28 Haziran'da Sepetçiler Kasrı'nda koleksiyonu görücüye çıkaracak.

KOLEKSİYON 450 PARÇA
Defile öncesi konuştuğumuz Saraç; acil servis görevlileri, ameliyathane ekibi, doktor ve hemşireler gibi binlerce sağlık çalışanı için hazırladığı koleksiyonun 450 parçadan oluştuğunu söyledi. Tasarımlarında rahatlığa da önem verdiğini belirten Saraç şöyle konuştu: "Koleksiyonda ameliyathane kıyafetlerinden yazlık ve kışlık giysilere, trikodan pantolona kadar pek çok giysi var. Hastanelerde artık hizmetliler bile beyaz önlük giyiyor. Hastalar can havliyle hastane kapısında gördükleri beyaz önlüklü her kişiyi doktor sanabiliyor." Sağlık Bakanlığı'nın kendisinden tasarımları yaparken beyaz rengin dışına çıkmamasını istediklerini anlatan Saraç şöyle devam etti: "Mesleki ayrımları, beyaz üzerine uyguladığımız farklı renkteki biyelerle yaptık. Ayrıca İtalya'dan özel mıknatıslı yaka kartları getirdik. Bu kartlarla doktorları bölümlere ayırdık. Her branşın çalışma ortamına uygun tarz ve kumaşlar belirledik. Örneğin ameliyathanede giyilecek giysiler kan tutmuyor..."

ÜCRET TALEP ETMEDİM!
Türkiye genelinde 320 bin kişinin sağlık sektöründe çalıştığını belirten Saraç, "Benim için Bodrum'daki bir sağlıkçı nasılsa Kars'taki sağlıkçı da aynı... Sadece iklime uygun olarak kısa ve uzun kollu tasarımlar hazırladım" diye konuştu. Artık erkek hemşirelerin de sağlık kurumlarında görev yapacağını hatırlatan Saraç, onlar için de tasarımlar yaptıklarını söyledi. Sağlıkçılar için ayakkabılar da tasarlayan Saraç, "Saboları kullanmadık. Rahat ve modern çizgilere sahip ayakkabılar tasarladık. Her birimin kendi renklerine uygun ayakkabılar yaptık" dedi. Tasarımların üretim ve kumaş temini konularının kendisiyle ilgisi olmadığını belirten Saraç, sadece tasarım ve kalıp işinin kendisine ait olduğunu ve bunun için de ücret talep etmediğini açıkladı.
Haberin fotoğrafları