kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ali Osman Özmen

Kışla inşaatı davasında ceza yağdı

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatı ihalelerindeki usulsüzlük nedeniyle müteahhit Özmen'i 41 yıl 9 ay 6 gün hapis cezasına mahkûm etti..
Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatı ihalelerindeki usulsüzlük davasında, aralarında emekli ve görev başında askerlerin de bulunduğu sanıklara ceza yağdırdı. Askeri mahkeme, müteahhit Ali Osman Özmen'i 41 yıl 9 ay 6 gün hapis cezasına mahkûm etti. SABAH'IN "Kışla Davası" olarak gündeme getirdiği 38 sanıklı davanın dünkü son duruşmasında hâkim albay Aykanat Kaçmaz kararı açıkladı. Mahkeme, müteahhit Özmen'i 2 ayrı "rüşvet vermeye teşebbüs", 2 ayrı "rüşvet verme", 2 ayrı "sözleşmeye aykırı mal kabul ettirme" ve 3 ayrı "görevi kötüye kullanmaya azmettirme" suçlarından toplam 41 yıl 9 ay 6 gün hapis cezasına çarptırdı. 11 milyon 369 bin YTL'lik hazine zararının da sanıktan yasal faiziyle tahsiline karar verildi. Aralarında 11 çalışan ve 9 emekli olmak üzere 20 askerin yargılandığı davada en fazla ceza Özmen'in verdiği rüşvete aracılık etmek suçundan Yüzbaşı Hüseyin Ceylan'a verildi. 28 yıl hapis cezasına çarptırılan Ceylan'ın askerlikten çıkarılmasına ve bin 385 YTL adli para cezası ödemesine karar verildi.

TRİPLEKS VİLLAYA EL KONACAK
Mühendis Albay Mustafa Özer'e de, Özmen'e ihalesiz olarak iş vermek, görevini kötüye kullanmak suçlarını işlediği gerekçesiyle 5 yıl hapis bin 464 YTL adli para cezası verildi. Özer'in eşi tarafından bankadan çekilen 123 bin YTL'yi Hazine'ye ödemesine, Üsküdar'da bulunan tripleks villası ve hesabında bulunan 600 bin YTL'sinin de zoralımına hükmedildi. Askeri Mahkeme, emekli mühendis Albay Tuğrul Balaban'a iki ay hapis, 200 YTL adli para cezası verirken 11 sanığı ise bir yıl 8 aydan 10 yıla kadar hapis cezalarına çarptırdı. İddianamede, eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç ile eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un da adı geçmiş Askeri Başsavcılık, isimler hakkında takipsizlik kararı vermişti.