kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cem Hakko

Vakko, Vitra ve Ülker de Turquality'ye dahil oldu

Firmalara markalaşma sürecinde finansal desteğin yanı sıra, eğitim ve danışmanlık verilen Turquality kapsamına Ülker, Vakko ve Vitra da girdi..
Ülker, Vakko ve Vitra markaları "Turquality Destek Programı" kapsamına alındı. Firmalara global markalaşma süreçlerinde finansal desteğin yanında, eğitim ve stratejik danışmanlığın da verildiği destek programına Ülker, Vakko ve Vitra'nın girmesiyle birlikte Turquality'nin desteklediği marka sayısı 39'a yükseldi. Turquality'den yapılan açıklamada, firma sayısıyla birlikte desteklediği sektör sayısını da artıran Turquality'nin, program kapsamına alınan firmalarla birlikte, gıda, hazır giyim, beyaz eşya, elektronik ve kuyum / mücevher sektörlerinin yanı sıra seramik-banyo gereçleri sektörünü de desteklemeye başladığı bildirildi. Açıklamaya göre, Turquality vizyon ve stratejisi doğrultusunda belirlenen yol haritası çerçevesinde, firmaların yurtdışı markalaşmaya yönelik harcamalarının yüzde 50'si, üst limit olmaksızın 5 yıl boyunca program tarafından desteklenecek. Ülker, Vakko ve Vitra, Turquality programından alacakları destek ile iç pazarda olduğu gibi yurtdışında da marka bilinirliğini artırarak pazar payını yükseltmeyi, böylece markaları ile yurtdışı satışları içindeki markalı ürün satış cirosunu büyütmeyi hedefliyor.

10 YILDA 10 TÜRK MARKASI
Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, "Bugün, Ülker olarak uluslararası ölçekte bir Türk markası olmanın haklı gururunu Turquality projesi kapsamına girerek genişletiyoruz'' dedi. "Dünyada 10 yılda 10 Türk markası yaratma'' vizyonu ile başlatılmış olan bu stratejik yolculukta Vitra'nın da yer almasının kendilerini onurlandırdığını bildiren Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Haluk Bayraktar da yollarına daha güçlü bir şekilde devam edeceklerini kaydetti. Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko da "Bir Türk markası olarak, yurt dışındaki marka bilinilirliğimizi artırmak yolunda bize destek olacak bu programa dahil olduğumuz için çok mutluyuz'' dedi.