kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Albay Charls J. Schneider

'İnşallah Airlines' işaret olarak kullanılıyormuş

Amerikan Hava Kuvvetleri'nin filo armasında yer alan 'İnşallah Airlines' ifadesinin telsiz konuşmalarında çağrı işareti olduğu ortaya çıktı..
Konya'da yapılan Anadolu Kartalı Tatbikatı'na katılan Amerikan Hava Kuvvetleri'ndeki Albay Charls J. Schneider'in taktığı 'İnşallah Airlines' filo armasının sırrı çözüldü. Resmi adı 'Spar 89' olan Ankara Güvercinlik ve Adana İncirlik merkezli filonun çağrı adının, kötü hava şartlarında yolcuların "Ankara'ya inebilecek miyiz?" sorusuna Amerikalı pilotların verdiği "İnşallah" yanıtıyla ortaya çıktığı anlaşıldı. Espri konusu olan 'İnşallah'ın sonuna 'Airlens' (Havayolu) eklenerek Spar 89 Filosu'nun telsiz konuşmalarında çağrı işareti olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Amerikan Hava Kuvvetleri'nin Spar 89 Filosu'nun iki uçağı var. Pervaneli, turboprop motorlu C-12'ler yani sivil adıyla King Air B200'ler 10 koltuklu. Filo Amerikan elçiliği ve askeri personelinin yaptığı uçuşlarda kullanılıyor.

ARMADA NELER VAR?
Eski armasında Hitit Güneşi bulunan filonun yeni armasının ortasında askeri adı C-12 olan Beachcraft B200 King Air uçağı yer alıyor. Üzerinde 'İnşallah Airlines' (İnşallah Havayolları) ibaresi bulunan armanın sağ tarafında Türk bayrağı ve kurt, sol tarafından da Amerikan bayrağı ile kartal yer alıyor.
Haberin fotoğrafları