kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan

Vekil olamadı rektör seçildi

Yaşar ÖZAY / HABER MERKEZİ
DP'den aday olup, Anavatan'la birleşme olmayınca adaylıktan çekilen Prof. Deniz Ülke Arıboğan Bahçeşehir Üniversitesi rektörü oldu. Eski rektör Prof. Batum'un görev süresi dolmuştu..
Bahçeşehir Üniversitesi rektörlüğünü 20 Haziran 2003 tarihinden bu yana sürdüren Prof. Dr. Süheyl Batum, görev süresinin sona ermesi üzerine bayrağı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'a teslim etti. Görev değişikliği 21 Haziran 2007 tarihinden itibaren geçerli olacak. Prof. Dr. Arıboğan bir süre önce üniversitedeki rektor yardımcılığı görevinden ayrılarak Anavatan Partisi ile birleşme hazırlığı yapan Demokrat Parti'den milletvekili adayı olmuştu. Ancak birleşmenin gerçekleşmemesi üzerine adaylıktan çekilen Prof. Dr. Arıboğan, üniversitedeki görevinin başına dönmüştü. Arıboğan'nın adı komuoyunda bir süre önce cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da geçmişti. 1 Eylül 2006'dan itibaren Bahçeşehir Üniversitesi'nde dış ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Arıboğan, Uluslararası İlişkiler lisansını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise İstanbul Üniversitesi'nden aldı. Eylül 2006'da da Bilgi Üniversitesi'nden ayrılıp Bahçeşehir Üniversitesi'ne geçti.

DERSLERE DEVAM
Rektörlük görevi sona eren Prof. Dr. Süheyl Batum'un, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak eğitim vermeye devam edeceği ve Toplum Akademisi'nde görev yapacağı öğrenildi. Toplum Akademisi, Bahçeşehir Üniversitesi'nin toplumu bilgilendirmeyi sosyal sorumluluk çerçevesinde üstlendiği bir proje. Toplum Akademisi ile Bahçeşehir Üniversitesi, katılımcı demokrasinin temel ilkelerini benimseyerek, bilimsel bir şekilde toplumsal dönüşüm için çalışmalar yapıyor.
Haberin fotoğrafları