kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Canlı bomba uyarısı

Yeni Haber
Jandarma Genel Komutanlığı, 2 canlı bomba için emniyet birimlerini uyardı. Halen İzmir'de bulundukları belirlenen canlı bombaların, hedeflerinin Ankara olduğu istihbaratının da altı çizildi.

Daha önce de Anafartalar Çarşısı'nı kana bulayan terörist Güven Akkuş'un saldırı timinde bulunan 3 kişi hakkında istihbarat gönderen Jandarma Genel Komutanlığı, hafta başında halen İzmir Bornova'da saklandığı ifade edilen 2 PKK'lının da Ankara'ya saldırı planladığını ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Harekat Daire Başkanlığı'na gönderilen Jandarma Genel Komutanlığı yazısında, PKK/Kongra-Gel terör örgütü militanları "Mustafa Pehlivan sahte kimlikli Sahan Hizan kod adlı Akif Özdemir ile Orhan Basutçu" adlı teröristin bir hafta önce İzmir Bornova'ya geldikleri kaydedildi. Teröristlerin halen bu bölgede eylem için talimat beklediği belirtilen Jandarma istihbarat raporuna göre, intihar eylemcilerin hedefinin Ankara olduğu ve yanlarında A-4 plastik patlayıcı madde bulundurdukları da bildirildi. Jandarma istihbarat raporunda, teröristlerden Akif Özdemir'in 11-12 Haziran 2007 tarihinde ulusal ve görsel basında yer alan 4 kişilik terör örgütünün canlı bomba timinde bulunduğuna dikkat çekilerek, "Patlayıcı miktarı tespit edilememiştir" denildi.

İntihar eyleminde ölen canlı bomba Güven Akkuş ile aynı grupta yer alan "Aziz", "Zeynel" ve "Selim" kod adlı intihar eylemcilerinin halen Ankara'da bulunduğu bildirilen aynı yazıda bu kişilerin de hedefinin Başkent'tin stratejik yerleri olduğu ifade ediliyor.

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nın bu uyarı yazısı üzerine hareket geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, hafta içinde "Jandarma Genel Komutanlığı'ndan alınan yazıda" başlığıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü de tüm birimleri uyararak istihbarata ağırlık verilmesini isterken, özellikle kamu binaları, yüksek yargı organlarının binaları, polis ve asker noktaları, kalabalık alışveriş merkezlerindeki güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkardı.

(ANKA)