kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
08.06.2007
DVu (Buena Vista / Tiglon) Film: * * * Ekstralar: * * * *
New Orleans'daki feribotta çoğu bahriyeli 540 kişi korkunç bir patlama sonucu ölür. FBI ajanı Doug Carlin olayı araştırmakla görevlendirilir. Onu gizli bir laboratuvara gönderirler. Burada, gözetim penceresinden geçmişe uzanmak mümkündür. Doug ile amiri, patlamanın yanında bir kadın cesedi görürler. Bunun üzerine Doug geçmişe gitmeye karar verir. Denzel Washington gene harikalar yaratıyor. Ekstralar sizi Scott'ın dünyasında uzun süre tutacak kadar zengin.

Children of Men / Son Umut (D Home) Film: * * * * * Ekstralar: * *
İlk başta yapımcı şirketler tarafından reddedilen bu film, üç Oscar'a birden aday olunca büyük maddi başarı kazanmıştı. 2027 yılındayız. Yer, İngiltere. 2009'dan beri çocuk doğmamaktadır. Bir nükleer bela yaşanmıştır. İltica suçtur. Bu kargaşa ortamında Theo adlı bir memur, Kee adlı tek gebe kadını kazadan beladan koruyarak Human Project adlı bir yardım kuruluşuna teslim etme mücadelesine girişir. Soluk soluğa, karamsar bir insanlık öyküsü...

Running with Scissors / Elde Makas Koşmak (Sony Pictures) Film:
* Ekstralar:

Augusten Burroughs'un okuyanları büyüleyen aynı adlı kitabı, 1970'lerin çapraşık dünyasında altı oyulan Amerikan ailesinin halini anlatıyordu. Muazzam absürd ve kahkahalarla okunan bu kitabı, Nip/Tuck dizisinin yönetmeni Ryan Murphy başarıyla ekrana aktardı. Tabii Annette Bening olmasaydı ne olurdu, bilmek zor. Çünkü olağanüstü bir oyun sergiliyor. Garipliklerle dolu bir filme hazırlanın. Ekstralarda kitapla ilgili bir bölüm de var.

Heart of Gold - Neil Young (Paramount / Tiglon) Film: * * * * Ekstralar: * * * * *
Sadece 1970'lere değil, tüm rock tarihine damgasını vuran Kanadalı müzisyen Neil Young, 2000'lere bir başyapıtla (Prairie Wind) fırtına gibi girmişti. Babası öldü, ardından kendisi bir beyin ameliyatı geçirdi ve 2005'te, Nashville'de iki konser verdi. Konserleri, bir zamanlar Talking Heads'i de belgesel yapan Jonathan Demme filme çekti. Bu, abartısız bir konser başyapıtı. Sahnede alabildiğine yalın bir Neil Young var. Üstadı sevenlere bundan güzel hediye olmazdı.
Haberin fotoğrafları