kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Danny Ocean ve tayfası, bu kez bir intikam hikâyesiyle aramızda.

Empire sunar

08.06.2007
Ocean's 13
Tür: Polisiye, macera, komedi Yönetmen: Steven Soderbergh Oyuncular: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle. Danny Ocean ve ekibi yeni takviyelerle bilumum kapkaç, yankesicilik ve hırsızlık olaylarına geri dönüyor. 2001 yılında, Steven Soderbergh ve George Clooney önderliğinde hayata geçirilen Ocean's 11, nihayet bu hafta bir üçlemeyi tamamlıyor. Pek çok eleştirmenin zayıf bulduğu ikinci filmden sonra Danny Ocean ve tayfası, bu kez bir intikam hikâyesiyle dönüyor. Hem de Al Pacino gibi bir deve kafa tutarak. Evet, doğru bildiniz, filmin kötü adamı Willie Bank rolünde Al Pacino'yu izleyeceğiz. Gösterişe düşkün ve görmemiş Bank, Danny'nin ekibindeki Reuben'e kazık atınca adamcağız komaya girer. Danny dostunun gözlerini açmasını beklemeden ekibi toparlar ve Bank'in yeni açtığı 'rüküşlük abidesi' yeni kumarhaneyi soyup soğana çevirmeye koyulur.

Yaratık (The Host)

Tür: Gerilim, fantastik, aksiyon Yönetmen: Joon-ho Bong Oyuncular: Kang-ho Song, Hie-bong Byeon, Hae-ill Park, Du-na Bae. Güney Kore'de gişeleri alt üst eden Yaratık filmi, sonunda bizim topraklara da geldi. Bong Joon-ho'nun üçüncü filminde, zehirli sulardan yükselen yılan balığıyla Godzilla karışımı amfibik bir canavar var. Bir Amerikan askerinin verdiği emirle zehirli atıklar, şehrin merkezinden geçen Han Nehri'ne boşaltılır. Yıllar içinde bu nehir yaratık için döl yuvası olur, sonra yaratık nehirden çıkar, önüne gelen insanı kapar ve gider... Yaratık, canavar filmi kılıfı altında gizlenen, ciddi mesaj sinyalleri gönderirken safkan bir eğlence paketi sunan bir tür karmaşası. Melodramdan gerilime sıçrayan, çevre kirliliğinden politiğe kıvrılan, oradan komedi sularına açılan ve nihayet sınıf kavgasına uzanan bir bulmaca. Kaçırmayın, üzülürsünüz!

Kan ve Çikolata
Tür: Fantastik, korku Yönetmen: Katja von Garnier Oyuncular: Agnes Bruckner, Hugh Dancy, Olivier Martinez, Katja Riemann. Sarışın kızımız Vivian Gandillion, Romanya'da halasıyla yaşayan, öksüz bir kurt kadındır. 10 yıl önce Colorado dağlarında, ailesinin kanlarında taşıdıkları bir gizem yüzünden vahşi avcılar tarafından öldürülmesini çaresizle izlemiş, ormana kaçarak ellerinden kurtulmuştur. Kurt adam efsanesini alt üst eden bu hikâyede, Vivian, kurt adam hikâyeleri çizen bir çizgi roman sanatçısıyla karşılaşır. Olaylar gelişir. Kan Ve Çikolata'nın gotik bir romantizmi var, yanlış anlaşılan bir yaratık etrafında dönen hüzünlü bir korku filmi.

EMPIRE NOTU: Empire'ın haziran sayısında yine DVD'li ve DVD'siz iki seçenek mevcut. Bu ayın DVD'si Gus Van Sant'tan Benim Güzel Idaho'm. Ayrıca Güney Kore sinemasının tarih kayıtlarına geçen Yaratık filminin yönetmeni Bong Joonho'ya, 13 milyon Koreli'nin bu mahlukta. Çarpıcı röportajların hepsi Empire'da.
Haberin fotoğrafları