kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadınlar ne ister

Belgin ÇOBAN
Yüzyıllardır erkeklerin yanıt aradığı bu soruya, Harun İsmail Çırak 144 sayfada açıklama getirmeye çalışıyor: Kadınlar erkeklerden her şeyi ister ve hiçbir şey istemez! Asıl mesele erkeklerin kadınları neden 'anlayamadıklarını anlamaları!'..
Yaklaşık üç aydır raflarda bir kitap var. Hani şu 'kılavuz' kitaplardan; 'Kadınları anlamayan erkeklerin kılavuzu' diye nitelendirebileceğimiz bu kitabın adı 'Kadınlar Ne İster?..' Yazarı da Harun İsmail Çırak. "Bugünlerde modern yaşantı erkeklerde testosteronu düşürmeye, kadınlarda ise yükseltmeye yönelik" diyen Çırak, kitabında erkeklere 'ışık' yakmaya çalışıyor. Kadınların erkeklerden her şeyi istediklerini ve hiçbir şeyi istemediklerini söyleyen Çırak, böyle bir kitap yazmasına karşın eşinden boşanmış olmasının bir çelişki olmadığını da Arena dergisinin mayıs sayısında şöyle açıklıyor: "Kitap yazdım ama 'kadınlara her istediğini verin' demedim. Kadınların ne istediğini anlamakla, istediklerini yapmak arasında fark var! Zaten 'anlamak' ne demek? Kitapta hicvettiğim şey o aslında..."

OKURLARA FAYDASI NE OLACAK?

Çırak'ın bu sözlerinden yola çıkarsak; kitabın 'esprili' bir dille yazıldığını belirtmeye gerek yok sanırım. Peki kitabın, okurlara hiç mi faydası dokunmayacak? Olur mu hiç! Erkekler, kadınları neden anlamadıklarını anlayabilecek, kadınlar ise neden anlaşılmadıklarını... Kitapta konular 'Kadınları Anlama Sanatı', 'Kadınları Tavlama Sanatı' ve 'Kadınları Elde Tutma Sanatı' olmak üzere üç ana bölümde toplanıyor. Örneğin ilk bölümdeki 'Sıkça Sorulan Sorular' başlığı altında ele alınan sorulara ve Çırak'ın verdiği yanıtlara bakacak olursak durumun erkekler açısından ne kadar vahim olduğu rahatlıkla görülüyor:

ANLAMANIZ GEREKMİYOR Kİ!

* Kadınları anlamamız şart mı? Kadınları anlamamız şart değil, ilişkilerinizde kendinizi başarılı ya da başarısız kabul etseniz de anlamanız gerekmiyor. Hatta kimsenin anlaması gerekmiyor! Zaten bu kitapta üzerinde durduğumuz konu kadınları anlamak değil, onları neden anlamadığımızı anlamak. Size hayatta başarılar...

* Kadınlar kendilerini bile anlamazlarken biz bunu nasıl başaracağız? Ayrıca neden kadınlar için 'erkekleri kullanma kılavuzu' varken erkekler için kadınları anlama kılavuzu' yazılıyor? Kadınların çoğunluğunun, ne kendilerini ne de erkekleri anlamaya çalıştıkları bilimsel bir dayanağa gerek duyulmaksızın doğru olarak kabul edilebilir. Bununla beraber kadınlara 'kullanma', erkeklere 'anlama' kılavuzları yazılmasını, her cinse ihtiyaç duyduğu bilginin verilmesi olarak kabul edebilirz. Demek ki kadınlardan erkekleri kullanmasını öğrenememiş olanlar, erkeklerden de kadınları anlamamış olanlar var. Bu durum moralinizi bozmasın.

* Kadınlar genelde bir şey söylerken başka bir şeyi kasteder derler. Bu doğru mu? Doğruysa ne kastederler? Çok güzel bir soru bu. Evet doğrudur. Ancak her doğrunun istisnaları da vardır. Yandaki listeye göz at! (Burada sadece beş maddeye yer verebiliyoruz.)