kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şeker kız Eda sınıf birincisi

SAVAŞ AY
Yasemin Yalçın'ın, uğruna dondurma reklamlarını yasaklatmak istediği şeker hastası kızı Eda 3'üncü sınıfa geçti. Eda'nın iğnesini yapmak için sene boyu okulda bekleyen Yalçın, "İkimiz de tatili hakettik" diyor..
Yasemin Yalçın'ın uğruna 'Dondurma reklamları yasaklansın' çağrısında bulunduğu 8 yaşındaki şeker hastası kızı Eda, sınıfını birincilikle geçti. Yalçın, bir süre önce GÜNAYDIN aracılığıyla; "Asla yiyemeyeceği dondurmaların reklamlarını görünce ağlama krizlerine tutuluyor. Dondurma reklamları bu kadar ayrıntılı ve özendirici olmasa" diyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Rastlantı eseri karne gününde yanlarındaydım ve onların karne sevincine ortak oldum... Son ders saati bitiminde çalan zille birlikte bahçeye fırlayan Eda, büyük bir sevinçle kendisini bekleyen anne babasına koşup baştan aşağı pekiyi dolu karnesi ve takdir belgesini onlara gösterdi...

AĞLAYAN KOMEDYENLER

* Yıllardır bizi güldüren iki sanatçıyı ağlarken görüyorum... Evet ama sevinç gözyaşları bunlar farkındasın...

* Elbet farkındayım. Zaten daha güzel ne olabilir? Eda 3'e geçti. Ama biz de onunla geçtik sınıfı sanki!

* Veli olmak zor yani Yasemin? Özel durumunu biliyorsun Eda'nın Savaş abi... Şeker hastalığı, hele de çocuklar için çok zor. Her gün 2-3 iğne olması gerekiyor.

* Kendi kendine yapabiliyor mu iğnesini? Daha çok küçük. Ancak enjektör tutmasını öğretebildik. Önümüzdeki yıl sanırım kendi becerebilecek bunu.

* Ağlıyor mu iğne olurken? Koca insanlar bile korkuyor malum! Çok metanetli benim yavrum. Korkuyor, canı yanıyor ama belli etmemeye çalışıyor. Üzülmemizi istemiyor.

* "Dondurma reklamları yasaklansın" çağrınıza Prof. Hilal Mocan'dan destek geldi. "Sağlıklı çocuklar bile reklamı yapılan bazı ürünler nedeniyle risk altındalar" dedi Mocan Hoca... Sağolsun. Onunla birlikte pek çok duyarlı insanımızdan ve kuruluştan da geldi aynı destek. Bu arada adımızı 'yasakçı'ya çıkaranlar da oldu. Biz daha özenli olsunlar dedik, o kadar. Reklam kışkırtıcı olmamalı. Sadece hastalar değil yoksul çocuklar da var.

* Bu mutlu anda daha fazla harmanlamayalım bu sıkıntıyı. Var mı yeni projeler? Epeydir hasretiz size... (Yanıt İlyas İlbey'den geliyor) Eda'nın durumu ihmale gelmiyor. Biz herkes gibi sabah okula gönderip, akşam servisle gelmesi bekleyemiyoruz ki. Özellikle de Yasemin, kızla beraber okula gidiyor. Saatlerce kantinde, bahçede bekliyor ki saati gelince iğnesini yapsın. Benim de aklım hep burada ama buna da şükür.

ARTIK ÖZLEM BİTİYOR

* Siz de özlemişsinizdir sahne tozu yutmayı, ekranı, alkışları? Özlemez miyiz abi? Çok çok özledik hem de! Sanırım bu yıl güzel şeyler olacak. Yeni bir dizi projesi var, bir de tiyatro oyunu olacak gibi.

* Bekliyoruz hepimiz... (Gülerek) Şimdi kızımızı da alıp uzunca bir tatile uzanalım hele... Dedim ya, öğrenci olan sadece Eda ama koca bir ders yılı biz de okullu olduk onunla birlikte. Tatili biz de hak ettik yani!