kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kayahan'ı karşıma almak istemiyorum!

SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN
Ferhat Göçer: MÜYAP'tan Diamond Ödül almak için albümümden 60 bin adet satın almadım! Kayahan: Bana neden 'Ne olursun açıklama' dediler o zaman?..
Kayahan'ın geçtiğimiz günlerde Ferhat Göçer'in albüm satışlarına yönelik yaptığı açıklama; müzik dünyasını karıştırdı... Kayahan, Göçer'in Müzik Yapımcıları Derneği'nin (MÜYAP) düzenlediği Türkiye Müzik Endüstrisi Ödül Töreni'nde, 'Diamond Ödül' almak için 'Ferhat Göçer' adlı ilk albümünden 60 bin adet satın aldığını iddia etmişti. GÜNAYDIN'a konuşan Kayahan, elinde bu konuyu açıklığa kavuşturan belge olduğunu söyleyerek, Göçer'in şirketi DMC'den aldığı bilgiyi aktardı:
Sanatçı: Ferhat Göçer
Albüm: Ferhat Göçer
Üretim: 303.000
Satış: 297.971 (218.471 piyasaya satış, 60.000 adet Ferhat Göçer'e satış, 19.500 ilaç şirketine satış) Kayahan'ın bu iddiası üzerine konuyu araştıran MÜYAP Başkanı Bülent Forta, dernek adına şu açıklamayı yaptı: "DMC, Ferhat Göçer'in ilgili albümüne ait faturaları MÜYAP'a ibraz etmiş ve 60 bin adet albümü bir proje içinde değerlendireceğini belirtmiştir. Ödül kriterlerine göre; satışa sunulmak için üretilmiş albümler ödüle hak kazanmaktadır. DMC'ye Ferhat Göçer albümünün promosyon amaçlı mı, satış amaçlı mı üretildiği yazılı olarak sorulmuş; DMC'nin satışa sunulacağını teyit etmesi nedeniyle ödülün geri alınmasına gerek olmadığı kararına varılmıştır. DMC'nin MÜYAP'a sunduğu belgeler incelenmiş, Göçer için bir box-set çıkarılacağı ve bu setin bir single ve iki albümden oluştuğu ortaya konmuştur. Bu durumda 60 bin adet albümün promosyon olarak satın alınmadığı kanısına varılmıştır."

İNSANLAR NASIL İNANSIN
Ferhat Göçer ise, Kayahan'ın sunduğu belgelerle ilgili olarak şu yorumu yapmakla yetindi: "MÜYAP, satış ve alımların yasal olduğunu açıkladı zaten. Kayahan Ağabey'e bu konuda herhangi bir şey söylemeyeceğim. Daha fazla saygıyı bozmak niyetinde değilim. Ama bu konu saygı ve hakaret boyutlarını aşarsa hukuksal boyutuna gerekirse başvuracağım. Diamond Ödül almak için 60 bin albüm satın aldığım iddiası mantık dışıdır. Bunun için 250 bin dolar masraf etmek akla mantığa uygun mu? İnsanların buna inanmasını nasıl bekleriz? Kayahan'ı artık karşıma almam söz konusu değil, sonuçta yaşlı başlı bir insan, saygımız sonsuz. Bu açıklamalar beni üzdü."