kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Afrika sıcakları geliyor!

Yeni Haber
Haziran ayı normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, cuma günü Kuzey Afrika üzerinden gelmesi beklenen sıcak hava kütlesinin etkisiyle 5-6 derece daha artması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Türkiye genelinde hava sıcaklığının güney ve iç kesimler başta olmak üzere Haziran ayı normallerinin 2-4 derece üzerinde seyrediyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Günlük en yüksek sıcaklık değerleri gölgede Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 38-39, Ege Bölgesi'nde 36-37, Akdeniz Bölgesi'nde 34-36, Marmara Bölgesi'nde 30-34, İç Anadolu'da 31-33, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde ise 28-30 derecelerde gerçekleşiyor.
Hafta boyunca beklenen bu sıcaklık değerlerinde cuma günü Kuzey Afrika üzerinden gelmesi beklenen sıcak hava kütlesinin etkisi ile 5-6 derece daha artış olacak.

Sıcak hava kütlesi, (kuru ve oldukça sıcak) 22-24 Haziran 2007 tarihlerinde Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu, 24-26 Haziran 2007 tarihlerinde güney ve iç kesimlerde etkili olacak.

Sıcak hava kütlesine bağlı olarak en yüksek sıcaklık değerlerinin ise; Ege Bölgesi'nde (İzmir, Aydın, Manisa, Denizli) 40-43 derece, Marmara Bölgesi'nde (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya) 37-39 derece, Akdeniz Bölgesi'nde ( Adana, Isparta, Burdur, Muğla Antalya ) 36-40 derece, İç Anadolu Bölgesi'nde ( Ankara, Eskişehir, Konya, Kayseri, Kırıkkale ) 36-37 derece dolayında olması tahmin ediliyor.

Uzmanlar, 22 Haziran 2007 tarihinden itibaren Türkiye'nin güney, iç ve batı bölgelerinde etkili olması beklenen sıcak hava kütlesine bağlı olarak görülecek yüksek sıcaklık değerlerinin oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ( sağlık problemleri, muhtemel orman yangınları vb) vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması uyarısında bulundu.


MUĞLA'DA SAHİLLER DOLDU

Öte yandan hava sıcaklığının 35 dereceye ulaştığı Muğla'da turistlerle vatandaşlar, sahilleri ve piknik alanlarını doldurdu.

Muğla'nın Akyaka beldesindeki halk plajında denize giren turistler ve
vatandaşlar, çeşitli etkinliklere katılarak tatilin keyfini çıkarıyor.
Okulların tatile girmesinin ardından Muğla ve ilçelerine tatile gelen
öğrenciler, denizin keyfini çıkarırken bölgedeki otel ve tatil siteleri,
çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu arada, Muğla, Bodrum, Marmaris ve Fethiye sahillerinde güneş ve
denizin tadını çıkaran, piknik yapan tatilciler, orman yangını konusunda
afiş ve pankartlarla uyarılıyor.