kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barzani hakkında soruşturma

Yeni Haber
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Diyarbakır Şubesi'nin, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani hakkında PKK'yı desteklediği savıyla yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

Reuters'ın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldığı bilgiye göre, Barzani ve ailesinin Türkiye dışında yaşaması ve farklı bir prosedür yürütülecek olması nedeniyle, ilk adımda soruşturmayı yürütecek savcı belirlenecek.

Buna göre, belirlenecek savcı, Barzani ile ilgili PKK'ya destek vermek başta olmak üzere 13 ayrı suçu işleyip işlemediğini araştıracak ve soruşturmanın tamamlanmasından ardından Barzani'nin suç işlediğini belirlediği taktirde, kendisi ve ailesi hakkında dava açılması istemiyle mahkemeye başvuracak.

Savcılık yetkilileri, ADD'nin suç duyurusunda, Barzani ve ailesinin PKK'ya destek verdiği iddiasıyla dava açılması talep edildiğini ve ailenin Türkiye'deki bütün mal varlıklarına, şirketlerdeki hisselerine, taşınmazlarına, bankalardaki mevduatına, gümrüklerdeki mallarına el konulması için tedbir kararı çıkarılması istendi.

REUTERS