kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bucaklara operasyon

Yeni Haber
Başkent'te bar, lokanta ve otoparklardan silah zoruyla haraç alan Bucak aşireti üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Adı Susurluk Çetesi içinde de geçen eski milletvekili Sedat Bucak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi..
Ankara'nın Çankaya ilçesinde lüks restoran, bar ve iş yeri sahibi ve çalışanlarını silahla tehdit ederek çıkar sağladıkları belirlenen 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 19 kişiden 16'sı adliyeye sevk edilirken 3 kişi serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çıkar amaçlı suç örgütleri ile mücadele için yapılan operasyon kapsamında, aralarında eski DYP Şanlıurfa milletvekili Sedat Bucak'ın danışmanı ve korumasının da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'in talimatı doğrultusunda gerçekleşen 'Kaldırım Operasyonu' kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden 16'sı adliyeye çıkartıldı. Adliyeye çıkartılan Cengiz P'nin. Sedat Bucak'ın milletvekilliği döneminde danışmanı olduğu, Rıfkı Ö.'nün ise şoförü ve koruması olarak görev yaptığı belirlendi. Gözaltına alınan Bahadır K., Umut B. ve Münci Kunter S. ise savcının talimatı ile serbest bırakıldı.
Operasyonda Sedat Bucak'ın gözaltına alınan kişilerle telefonla görüşme yaptığı öğrenildi. Bu kapsamda Bucak'ın Ankara Adliyesi'ne gelerek savcı Hüseyin Görüşen'e ifade vereceği bildildi.

İşyerinde ızrar, darp ve suça azmettirme, ateşli silahla yaralama, mala zarar verme, işyeri kurşunlama, silahlı tehdit, adli makamları yanıltma, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanma, tehditle para alma, silahla tehdit ederek çek-senet tahsilatı yapma gibi suçlardan gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, şu malzemeler ele geçirildi:

20 cm uzunluğunda dinamit lokumu, 1 adet 9 mm çaplı BELGIQUE BROWNİNG marka tabanca, 1 adet 9 mm çaplı SİG SAUER marka tabanca, 1 adet 9 mm çapında TARIQ marka tabanca, 2 adet değişik marka ve modelde av tüfeği, değişik çap ve markalarda 31 adet av tüfeği fişeği, 10 adet değişik çap marka tabancalara ait şarjör, değişik çap markalarda 439 adet fişek, 1 adet YAESU marka ve 1 adet Motorola-Radius GP300 marka, 2 adet telsiz, 1 adet yaklaşık 63 cm uzunluğunda sallama, 1 adet Bilkent Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürlüğü Ankara-1984 ibareli sahte kaşe, tahmini 12 gr. ağırlığında esrar maddesi olduğu sanılan Hint Keneviri Bitki kırıntısı.

Öte yandan yapılan aralamalarda, Rıfkı Ö. adına düzenlenmiş iki tane sahte JİTEM kimliği de bulundu. Kimliği susurluk davasında adı geçen Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile bağlantılı olduğu iddia edilen Yüzbaşı Sinan Yaşar'ın verdiği öne sürülüyor.

SEDAT BUCAK 45 DAKİKA İFADE VERDİ


DYP Şanlıurfa eski Milletvekili ve DP Şanlıurfa 1. Sıra Milletvekili adayı Sedat Bucak, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'e yaklaşık 45 dakika ifade verdi.

Bucak, yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara Adliyesi'ne geldi. Bucak burada bir süre bekledikten sonra Hüseyin Görüşen tarafından ifadesi alındı. Bucak'ın Ankara Emniyeti tarafından gerçekleştirilen 'Kaldırım' operasyonu kapsamında bilgisine başvurulmak üzere Ankara Adliyesi'ne çağrıldığı bildirildi.

Adliye'den çıkışı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Bucak, özel bir araç ile adliyeden ayrıldı.

CHA