kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hikmet Sami Türk, "Bu olay özel güvenlik sisteminin zaafları olduğunu göstermiştir" dedi.

En kötü senaryoyu güvenlikçi oynadı

Ersan ATAR / ANKARA
ABD'deki felaket senaryoları tartışılırken, eski Adalet Bakanı Türk'e suikast girişimi haberi heyecan yarattı. Ancak olayın, kahraman olmak isteyen güvenlik görevlisinin "senaryosu" olduğu ortaya çıktı..
Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu için ABD'de konuşulan suikast senaryosunu, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk için yazıp oynamaya kalkan güvenlik görevlisi Ankara'da panik yarattı. Cuma akşamı bir yemekten döndükten sonra kapısı çalan Türk, dışarda kimseyi bulamadı. Bir süre sonra bina içi iletişimi sağlayan diyafon sistemi çaldı. Bu kez eşi Fatma Türk yanıt verdi. Karşıdaki ses güvenlik görevlisi M.B. olduğunu söylüyor ve "Sayın bakanımın ziyaretçisi var" diyordu. Türk ve eşi gelen kişinin kim olduğunu sordular. Ancak M.B.'nin "kaçma dur" sesleri duyuldu. M.B. devriye gezen polis memuruna da "bu tarafa doğru kaçıyor. Yakalayalım" diye bağırarak Dikmen Vadisi'ne kadar koştu. Daha sonra "Yakalayamadım" diyerek dönen M.B. polise, "Elimde bir tek cop vardı, bir şey yapamadım. Kaçarken silahını belinde net bir şekilde gördüm" dedi. Yapılan incelemede Türk ve eşinin eve ilk geldikleri 23:20 sıralarında kapılarında olmayan "Öleceksin" notu bulundu. M.B. ise polis memuru İbrahim ile birlikte tutanak bile tuttu, olayı inceleyen polislere şüphelinin eşkalini verdi. Ancak olay sonrasında şüphe çeken M.B. ile nottan alınan parmak izi karşılaştırılınca güvenlik görevlisinin "kötü senaryosu" anlaşıldı. M.B. ifadesinde "ABD'deki felaket senaryosu haberlerinden etkilendiğini, kendisini üstün hizmetli bir kişi gibi göstermek ve kahraman olmak için böyle bir yola başvurduğunu" itiraf etti.

TÜRK: EFENDİ ÇOCUKTU
Önce "güvenlik görevlisinin dikkati sayesinde olası bir saldırıdan kurtulduğunu" anlatan Hikmet Sami Türk, gerçek ortaya çıktıktan sonra şunları söyledi: "Bu kişi kahraman olmak için böyle bir şey yapmış. Kendisini bir iki kez görmüştüm. Efendi görünen genç bir çocuktur. Bu olay özel güvenlik sisteminin ne kadar zaafı olduğunu gösteriyor. Bunlar çok düşük maaş alan çocuklar. Demek ki elinde silah olsa yazdığı oyunu belki gerçekleştirebilecek ve daha olumsuz şeyler yapabilecek nitelikte."