kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Demirel'le benzer pencerelerden bakıyoruz

Basın Kulübü programına katılan CHP lideri Baykal, Süleyman Demirel'le Türkiye'nin geleceğine benzer pencerelerden baktıklarını söyledi..
Habertürk'te Basın Kulübü programına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Deniz Baykal, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le, Güniz Sokak'taki evinde yaptıkları baş başa görüşmeye ilişkin olarak, "Çok güzel çok yararlı bir görüşme oldu. Benzer pencerelerden ülkemizin geleceğine bakmakta olduğumuzu tespit ettik" dedi. Demirel'e milletvekili teklifi götürmediğini belirten Baykal, Demirel'in Türk siyasi tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek, "Açık ve net gerçek şudur ki sayın Demirel, Türkiye'nin son dönemdeki ekonomik değişimine, demokratik işleyişine başbakan olarak, cumhurbaşkanı olarak çok ciddi katkılar yapmış önemli seçkin bir devlet adamıdır" diye konuştu.

'TEHDİDİ DURDURMALIYIZ'
Kuzey Irak'taki gelişmelere de değinen Deniz Baykal, Kuzey Irak'ın Türkiye için bir tehdidi himaye ettiğini belirterek, "Bizim bu tehdidi durdurmamız lazım. Bu, hakkımızdır, bunu gerçekleştirmemiz lazım. Türkiye gücünü bu konuda hissettirmek zorundadır. Türkiye bütün gücüyle bu kararlılık içine girse, Türkiye Kuzey Irak'ın bu gayri meşru tavrını sürdürmesine engel olur. Bu, tercih edilen bir şey değildir. Ama mecbur kalırsa Türkiye'nin hukukunu her türlü meşru yöntemle sonuna kadar savunacağını görmek zorunluluğu vardır. Bunu göstermeden Türkiye'yi oyalarlar. Türkiye oyalanıyor.'' diye konuştu. Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın, AK Parti'nin Bingöl mitinginde CHP'ye yönelik sözlerini eleştiren CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, "Ne yazık ki Sayın Başbakan ne halkını tanıyor, ne de cumhuriyet tarihini'' dedi.