kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Doğal dokuları tercih edin!

Küresel ısınma, son zamanlarda tüm dünyanın en büyük problemleri arasına girdi. Bu sorunun etkilerini günlük yaşantımızda da hızla hissetmeye başladık. Son günlerde sıcaklıklar giderek artmaya başladı. Bu yüzden ne giyeceğimizi bile şaşırır olduk! Hepimiz, küresel ısınma sorununun getireceği pek çok problemi düşünerek endişeye kapılıyoruz. Normal seviyelerde olmayan sıcaklığın, insan psikolojisi ve bedeni üzerinde de etkileri var. Artık sadece plajda değil, şehirde bile sokağa çıkarken güneşten koruyucu kremler sürmemiz gerekiyor. Ayrıca gün içinde vücudu terletmeyen, açık renkli ve doğal dokulu kıyafetler giymek de büyük önem taşıyor. Bu uyarıları yapan pek çok yazı okuyorum. Bu konunun modayla ne ilgisi var diye düşünmemek gerekiyor. Çünkü herkes bir şekilde bu konuya katkıda bulunmalı...

SENTETİK KUMAŞLAR
Geçtiğimiz günlerde tekstil sektöründen birkaç kişiyle biraraya geldim. Geçtiğimiz kış sezonunda diğer kış sezonlarına oranla daha az kalın kazak, palto ve manto satıldığı konuşuldu. Bu tabii ki, küresel ısınmanın diğer olumsuz etkileri arasında fazla önemli kalmıyor. Ancak bu büyük problemin hayatımızı ne kadar çok etkilediğini açıkça ortaya koyuyor. Bu konuda hepimizin çok daha dikkatli ve özenli olması gerekiyor. Dünyanın geleceği için küresel ısınmaya karşı pek çok önlem almak gerekiyor. Bunun yanı sıra kendi sağlığımız için de pek çok şeye dikkat etmeliyiz. Bu sıcak yaz günlerinde özellikle sentetik karışık kumaşlardan tasarlanmış parçaları giymekten kaçının. Bunun yerine penye, keten, ince koton ve şile bezi gibi dokulardan hazırlanmış kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

RAHAT PARÇALAR
Rahat giyinmek insanın kendisini iyi hissetmesini sağlar. Her hoşumuza gideni almamalıyız. Seçimlerimizde bazı detaylara dikkat etmeliyiz. Bunun yerine daha doğal ve doğru bir dokuda, daha fonksiyonel ve daha rahat parçalardan yana tercihimizi kullanmalıyız. Şu sıralar çok şık ancak bir o kadar da sade ve bol kesimli elbiseler ve tunikler çok gözde... Bu yaz bu parçaları çok sık kullanabilirsiniz. Vücudunuzu sıkacak ve hareketlerinizi kısıtlayacak her türlü doku ve formdan uzak durmanızı öneririm. Özellikle gündüz saatlerinde bu tarz giyimlerden kaçınmak gerekiyor.