kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Niye 'AKP'ye oy veririm' dedim?

-Seçime girmeseydiniz, kime oy verirdiniz?
- Benim söylediklerimi söyleyen kişiye...

- Şu anda oy vereceğiniz hiçbir parti yok mu?
- İnsanlar AKP-CHP sandviç ekmeğinin iki tarafına mahkûm olmuş gibi. Yok böyle bir şey; artık bağımsız sol seçmen var.

- AKP'ye övgüler düzmüş; Onların iktidarı nimettir, at gözlüğüyle bakmayan tek partidir' demiştiniz. Değişti mi fikirleriniz?
- Hemen söyleyeyim; ben bunları o yaptırılmayan Ermeni konferansından sonra söyledim ve dedim ki; Şu anda bir seçim olsa ben AKP'ye oy veririm, çünkü mevcut siyasi partiler içinde bu Ermeni konferansının yapılmasına en fazla destek veren AKP oldu." AKP; CHP'den yüz kere daha solcu. Ama tırnak içinde solcu! Fakat bu milliyetçilik roketinden korkup bir sürü yanlış şeyler söyledi, o ayrı.

- Sizce AKP'nin en iyi ve en kötü yanı nedir?
- En iyi yanı, şimdiye kadar iktidara gelmiş partiler içinde milliyetçiliğin at gözlüğünü takmamış tek parti olmasıdır. Kötü yanı, tutarsız olmasıdır. O kızların türbanla üniversiteye girmesini savunurken, aynı zamanda üniversite profesörünün de türban takmasını, benim de rakı içmememi savunmasıdır, kızlara lisede ilahi söyletmesidir. Yani doğru şeyler yanında yanlış şeyler de yapıyor AKP çünkü sağlam bir zemini, teorik temeli yok.

- AKP ile ilgili en büyük korku ne? İnsanlar sokaklara döküldü, mitinglere katıldı. AKP yaşam tarzımızı değiştirip bizi muhafazakâr bir toplum haline getirebilir mi? Böyle bir tehdit var mı?
- Cevap büyük harflerle HAYIR! Bunu söyleyenler insanları korkutmak istiyor. İnsan hakları ve demokrasi devleti unutulsun diye yapıyorlar bunu. Bu mitingleri tahlil edişimiz muazzam ipucu verir. Çünkü mitingleri düzenleyenlerle bu mitinglere katılanların çıkarları çatışıyor.

- Nasıl çatışıyor?
- Mitingleri düzenleyenler korkuyu ebedileştirmek istedi, katılanlar korkudan kurtulmak... O kadınlar, daha dün çocuklarına, 'ne işin varmış senin mitingde yürüyüşte, karakollardan toplamayalım seni' diyordu. Çocuklarının suç ortağı oldular şimdi...