kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Darbe için fazla gelişmiş sayılırız

-Bir yazınızda şeytanın avukatlığını yapmışsınız: "Genelkurmay 1 buçuk ay önce operasyon istedi, meclisi göreve çağırdı, hükümet oralı olmadı. Ulus'ta bomba patladı; hükümet 'askerden talep gelsin karar alalım' dedi, bu kez askerden ses çıkmadı..." İnsanın aklına kötü şeyler mi gelmeli?
- Ne gibi?

- Size soruyorum...
- Sizin aklınızda kötü şeyler var ki soruyorsunuz...

- 'Savaşta seçim olmaz' dedirtmek mi istiyorlar?
- Bu harekâtın fiilen mümkün olmadığını herkes biliyor. Bunlara itiraz eden Deniz Baykal da dahil! O benim Deniz Ağabeyim Mülkiye'den; ona kızmam da bu yüzden zaten! Bir siyaset sosyolojisi doçenti olduğu halde, bu feci yanlışları bile bile söylüyor; roket gibi yükselen Türk milliyetçiliğinin rüzgârıyla, yelkenlerimi doldurabilir miyim diye yapıyor. Bazen demokratik ülkelerde kilitlenme olur, bunu açma yolu da erken seçimdir. Bunu engellemek sistemi mahveder.

- Engellemekteki amaç nedir peki?
- Çok basit, çünkü seçim yapılırsa gündemin fena halde değişeceğini görüyorlar. Çünkü ciddi miktarda DTP'li ve bağımsız girecek Meclis'e, bunlar hemen parti kuracaklar. Bütün bu bağımsızları engellemek için seçim kanununu değiştirdiler. Bunu da, hiçbir zaman bir araya gelip bir kanun çıkaramayan siyasi partiler 450'ye yakın oyla yaptılar. Bu ayak oyunları halkta fena tepki yaratıyor, halk bunları görüyor.

- Türkiye'de yeni bir darbe olur mu?
- Darbe için fazla gelişmiş bir ülkede yaşıyoruz.

- Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesi için çağrı yapılıyor Genelkurmay eliyle. Sivil halk militarize mi ediliyor giderek?
- Türkiye'de üniformasız subaylar oldukça, ki bunların birçoğunun unvanı profesör, askeri müdahaleler bir biçimde oluyor işte başına 'e' koyarak falan...

- İnsanlar neden galeyana getiriliyor peki?
- Paniğe kapıldılar. Çünkü Kürt milletvekilleri ve onların yanısıra bağımsız sol milletvekilleri Meclis'e girecek ve Meclis'in gündemini değiştirecek, bundan korkuyorlar.