kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SORUMLULUK MÜLKİ İDARE AMİRİNDE... DHMİ yetkilileri, aprona giriş-çıkışlarda sorumluluğun havalimanlarında görevli mülki idare amirlerinde olduğunu belirtti. Havaalanından sorumlu mülki idare amiri gerek gördüğü durumlarda aprona giriş izni verebiliyor.

Bir daha olmayacak

Olcay AYDİLEK / ANKARA
Şehit binbaşının cenazesinin, Atatürk Havalimanı'nda kamyonetle taşınması tepki görünce yöntem değiştirildi. Askeri cenazeler için tören uçak altından başlatılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bir daha olmayacak
Hakkâri'de şehit düşen piyade kıdemli binbaşı Murat Özyalçın'ın bayrağa sarılı cenazesinin, askeri karşılama takımı aprona alınmadığı için Atatürk Havalimanı'nda kamyonetle taşınması tartışmalara neden oldu. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, tepkileri değerlendirdi. Ulutaş, "Yıllardan beri usul olarak kargoyla gelen cenaze, yine kargo şirketi tarafından alınıp kargoya getiriliyordu. Askeri tören de kargodan sonra yapılıyordu" dedi. Ulutaş, bu üzücü olaydan sonra uçakla gelen şehitlerin, askerler aracılığıyla ambulansa alınıp kargoya götürüleceğini belirtti. Ulutaş, tepkilere neden olan olayla ilgili olarak sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını da açıkladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden (DHMİ) üst düzey bir yetkili, sabah saatlerinde gazetelerde fotoğrafları görür görmez Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü ile görüştüğünü belirterek, "Başmüdürlüğümüz, askerlerden aprona girmek üzere herhangi bir talebin gelmediğini bildirdi" dedi.

TALEP ETMEDİLER
Askerlerden aprona girmek için talep gelmediğine dikkat çeken yetkili, şehit cenazesi taşımak üzere gelecek bir talebe, kimsenin karşı çıkamayacağını söyledi. Atatürk Havalimanı yetkilileri de cenazenin kargo çıkışında askerler tarafından teslim alındığını vurguladı. Cenazenin, kargo binasına kadar kamyonetle taşındığını belirten yetkililer, "Normalde cenazeler bagaj arabasıyla taşınır. Şehit cenazesi olduğu için bagaj arabasına konulmamış, kamyonetle taşınmış" dedi. Yetkili, askerlerin, şehit cenazesini kargoya girmeden uçağın kapısından almasının mümkün olup olmadığı sorusunu, "Cenaze, bir ambulansla uçak kapısında da teslim alınabilirdi. Ancak, böyle bir girişimde bulunulmayınca cenaze, kamyonetle taşınmış" dedi.
Haberin fotoğrafları