kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
* Görüşüyor musunuz İclal Hanım'la? Yok görüşmüyoruz.

* Telefon konuşması? Hayır.

* Mektup? Evet mektup yolladım.

* O size yolladı mı? O da yazdı. Hatta benimkinden daha uzundu...

* İclal Aydın'la neden ayrıldınız? Söylenenlerin hiçbiri doğru değil! Biz evlendikten sonra uyumumuzun bozulduğunu gördük. Yürütemeyeceğimizi gördük. Eskisi gibi değildi artık.

* Büyüsü mü bozulmuştu? Olmayacaktı... Ama basın her şeyi basite indirgemeye çalışıyor, Türk halkını biraz hafife alıyor. Belki haberdar olmadığım hesaplar da vardır. İki yıl içinde çok ciddi bir okur kitlesi oluştu. Kitaplarımla haddinden fazla öne çıktım. Burnum sürtülsün istemiş olabilirler.

* Siz de malzemeyi verdiniz... Evet, benim hatam da orada başlıyor ama genç bir adamın o yılın en çok satan romanını yazması dünyanın hiçbir yerinde yenilir yutulur bir şey değil. Haksızlık etmeyeyim; Türkiye'nin en değerli eleştirmenleri kitaplarım için olumlu yazılar yazmıştı. Edebiyat dünyasıyla hiçbir sıkıntım yok. Ama onlara karşı da mahcubum işte... Tek tesellim, bu savrulmaların verdiği olgunlukla belki de en iyi romanımı yazmış olmam. Tek yapabileceğim de bundan sonra kimseyi hayal kırıklığına uğratmadan yaşayıp gitmek. Bilmiyorum başka da ne gelir elden...

* Mutsuz musunuz? Çok tuhaf ama bunca şeyden sonra mutluyum... Demek ki Yaradan beni her şeye rağmen seviyor...