kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hamas militanları Abbas'ın makamında 'at koşturuyor'

Yeni Haber
Gazze'nin kontrolünü tamamen ele geçiren Hamas militanları, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın makamında "at koşturuyor".

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'ndan bir militan Abbas'ın masasına oturarak, "zaferlerinin tadını çıkardı".

*HAMAS MECLİS BİNASINA GİRDİ videosunu izlemek için tıklayınız


Ahizeyi kaldırarak ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile hayali bir telefon konuşması yapan militan, "Merhaba Condoleezza Rice. Artık Ebu Mazen (Abbas) yok. Benimle muhatap olmak zorundasın" dedi. Militan, daha sonra Abbas'ın makam odasının yanındaki yatak odasına geçti. Burada elini yüzünü yıkayan militan, Abbas için konulan sodalardan içti.

Hamas militanları, ellerinde kalaşnikoflarla, Abbas'ın makamında birbirlerinin fotoğraflarını da çektirdi.

HAMAS: GAZZE KONTROLÜMÜZDE

Hamas, Gazze Şeridi'nin kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı. Hamas ile rakip siyasi grup El Fetih arasında hafta başından bu yana devam eden çatışmalarda şu ana dek yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetti.

"1967'DEN BERİ EN FECİ ŞEY"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a bağlı El Fetih'in üst düzey yetkilisi Saib Erakat, Gazze Şeridi'nin Hamas'ın kontrolüne geçmesinin 6 Gün Savaşı'nda İsrail'in Filistin topraklarını işgal ettiği 1967'den beri gördüğü "en feci şey" olduğunu söyledi.

Erakat, "Ne yazık ki bu bizi yıllarca geriye götürdü. Bu, 1967'den beri gördüğüm en feci şey. Gazze Şeridi ile Batı Şeria bundan böyle ayrılmış ve Filistin devletinin kurulması beklentileri başka zamana ertelenmiş durumda. Gazze resmen Filistin Yönetim kontrolünün dışında bulunuyor" dedi.

Hamas'ın Gazze Şeridi'nin ele geçirmesini "ayaklanma" olarak niteleyen Erakat, uluslararası topluma yaptığı çağrıda, Gazze'de yaşayan Filistinlilerin yaşamının daha da zorlaştırılmamasını istedi. Erakat, "Uluslararası toplumdan, Filistinlilerin Gazze'den çıkabilecekleri tek
yer olan Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah sınır kapısının açık tutulmasını sağlamasını istiyoruz" dedi.Gazze Şeridi'nde 1,5 milyon Filistinli, İsrail'in bütün geçişleri kapatması yüzünden dünyanın geri kalanından tecrit edilmiş durumda
bulunuyor.

AJANSLAR